Коя МОРСКА ГРАДИНА Е ПО-СПРЕТНАТА в БУРГАС или във ВАРНА? Преценете сами – СНИМКИ

15.06.2011 / 16:07 178

След като пуснахме снимката с полицаите, които са паркирали върху велоалеята до втора буна и във форумите се появиха много интересни коментари, че всъщност това не било никаква велоалея, а просто непрекъсната червена линия, която е еднакво неудачна и за шофьорите (понеже се стеснява пътното платно) и за самите колоездачи (защото е тясна, а често върху нея има ли пешеходци или спрели коли). За пример беше дадена Морската градина в Бургас, която се славела със своята удобна (широка и добре поддържана) велоалея, а и самата им Морска градина, която винаги била чиоста, тъй като кошчетата за боклук са през няколко крачки. Прилагаме няколко снимки, на които попаднахме в нета за това как стоят нещата в Бургас и всеки да си направи изводите дали ни превъзхождат с нещо.

 

N.B.  С това сравнение не се опитваме да настроим варненци срещи бургазлии, а да извлечем максимална полза от добри практики. 

 

[gallery]

На снимките ще забележите, че велоалеята в Бургас е двупосочна и значително по широка от нашата. Там има и фитнес на открито, а на плажа, под крайбрежната алея всяка година се организира Фестивалът на пясъчната фигура. И докато тук от години не можем да направим свястна рампа за любителите на скейтборда, то в Бургас са стигнали доста по-напред като са направили атракции за велосипедистите, които могат да  правят всякакви трикове, стига да имат надежден байк и здрави колене ;> 

Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама