Красен Кралев: Държавата може да стане инвеститор в стадион "Варна"

15.04.2019 / 15:12 4

Снимка: "Морско око"

Възможно е държавата да стане инвеститор в стадион Варна, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев в ефира на БТВ. 


Министър Кралев разкри детайли около плановете за евентуалната съвместна кандидатура за домакинство на Европейско първенство по футбол на България, Гърция, Румъния и Сърбия.

За да отговаряме на критериите за домакинство трябва да се направят няколко стадиона.

"При нас в България трябва да направим 3 стадиона. Аз ще настоявам да имаме най-ниската възможна инвестиция, която може да се направи. Два стадиона от 30 хиляди и един от 40 хиляди. 40-хилядният може да е новият Национален стадион в София. Двата други - има три града, които принципно са одобрени - Пловдив, Бургас и Варна. 

Ако вървим към Европейско, във Варна се строи нов стадион "Варна", който е с капацитет 23 хиляди места. Ако държавата се включи с акции в този проект, може с много малко средства да е доплати още за 7 хиляди места, да се ъпгрейдне до 30 хиляди места. И с много малко инвестиции може това де се получи.", посочи Красен Кралев

"Важно за избор на градовете домакин са и съпътстващата инфраструктура - летища и хотели. Ще говорим с местните власти. Този стадион трябва да се използва от местните отбори. Няма как да построим стадион, а местните отбори да играят на друг терен. Иначе стадионът се обезсмисля. Такъв стадион е много скъпо съоръжение. За да се поддържа, за да се издържа, трябва да е използва максимално.".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
2
Гунчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
На кои от посочените критерии отговаря Бургас, че непрекъснато го споменава: градски хотели - никакви, Слънчев бряг е на 40 км, отбор в професионалния футбол няма, няма и да има, единствено "предимство" им е, че кметът Николов е и зам.председател на ГЕРБ.
3
2
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 44679 | Одобрение: 10104
Богдански, първоначалният проект бе за 33 000 зрители, с възможност за добавяне на още при нужда. После бе прекроен до 22 000, с опция за увеличение. Затова и едната трибуна е без козирка. Просто трябва да се върне първия. То и без това досега само общината дава средства, все държавни средства, ами поне да го завършат ...
12
4
bogdanski (преди 9 месеца)
Рейтинг: 346 | Одобрение: 56
Държавата може да помогне с дострояването на допълнителните около 7 хил. седалки само ако ни изберат за домакини, което е много вероятно да не се случи. Така или иначе нямаме нужда от толкова голям стадион, а първоначалния проект от 22 хил. е напълно достатъчен.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама