Красен Станчев: Кризата ще скара Борисов и Пеевски

09.04.2020 / 12:52 3

"Ако кризата продължи повече от три месеца вероятно ще се наложи не само да се отложи планираната актуализация на пенсиите, но и да се увеличи пенсионната възраст с 2 години", това прогнозира доц. Красен Станчев в предаването "Тук и сега със Светла Петрова", цитиран "Сега".

Добра идея е махането на корпоративния данък поне за пет години, смята Станчев. Подобна мярка би освободила 2.7 млрд. лв и с тези пари работодателите могат да направят само две неща - инвестиции или да ги дадат на работниците. Парите от фонд "Безработица" също могат да отидат при работодателите - за да задържат хората си, предложи още Красен Станчев.

Въпреки, че не вижда дори елементарно усилие на правителството за облекчаване на бизнес средата, Станчев не очаква рязък ръст на лошите кредити. Ситуацията в момента е тежка, 91 на сто от фирмите са с намалени приходи, над 150 000 души ще бъдат безработни. 

Смяната на ръководството на Българската банка за развитие е единственият начин тази банка да продължи да работи, убеден е доц. Станчев, който напомни, че досега тази банка е работила само с една дузина VIP клиенти. "Дори и да не беше изтекла информация за скандалния заем, смяната на Мавродиев щеше да се случи", твърди Станчев. Той напомни, че при криза винаги има разместване на пластовете - и на правителствено, и на стопанско ниво - затова няма причина да не очакваме нещо подобно и сега. "Може да очакваме смяна на приятелите", прогнозира Красен Станчев, коментирайки отношенията между Бойко Борисов и Делян Пеевски. 

Желанието на земеделския министър Десислава Танева да отдели половината от площите във веригите магазини за български стоки е идея, която ще има "невероятно лош ефект", убеден е Станчев. Според него, Танева не знае какво е маркетинг в търговски обект. 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Иван (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2257 | Одобрение: 717
Дано и да се поръчат,белкем се отървем от тях.Да не забравят и Доган.
3
0
Станчо куфара (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1197 | Одобрение: 132
хайде откога го чакаме този момент  
3
0
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 15320 | Одобрение: 2930
"Подобна мярка би освободила 2.7 млрд. лв и с тези пари работодателите могат да направят само две неща - инвестиции или да ги дадат на работниците" - Не Станчев, прехвърлят ги  зад граница, и те след тях!!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама