Красимир Дачев: Много са парите от държавата за бизнеса, но не са панацея. Проблемът е бюрокрацията

23.11.2020 / 08:21 2

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър bTV

Помощта от държавата не е панацея за бизнеса. Дори и да я получиш, ако една фирма затвори, тя губи партньорите си и след това трябва отново да пробива на пазара. Това обясни в студиото на bTV бизнесменът Красимир Дачев.

Според него няма вариант, в който да е по-добре да затвориш бизнеса си за известно време, отколкото да работиш при ковид ограниченията. Дачев подчерта, че големият проблем с държавната помощ за бизнеса е административния капацитет на бюрокрацията.

Собственикът на „Свилоза“ разказа, че му е отнело 1 месец да отвори отново завода след големия пожар през септември само заради бюрократични проблеми. „Трябваше да подготвя 30 папки за хора, които от година ни проверяват, а се правят, че не ме познават“, коментира бизнесменът.

Дачев каза също, че държавата помага с колкото може на бизнеса през новия бюджет. „Много пари има, колкото не сме сънували през 1300-годишното си съществуване. Проблемът е в бюрокрацията, която не се интересува кой е на власт“, каза още предприемачът.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
морето (преди 3 години)
Рейтинг: 2090 | Одобрение: 310
НоНсенс!
0
2
MrBean (преди 3 години)
Рейтинг: 140146 | Одобрение: -1954
Е по-голям ноу-сенс не съм чувал. Хем има пари ама ги няма!?Хем пречи бюрокрацията,а тя не се интересувала кой е на власт!? Краси,какви ги плещиш.Аз не познавам бизнесмен който да е получил някаква помощ от държавата,няма 60/40,80/20 дори 6/9 няма...явно париците отиват на друго място.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама