Красимир Каракачанов: Защо забравяме, че на армията трябва да се осигури най-доброто, за да изпълнява функциите си?

11.01.2019 / 21:55 12

Кадър: БНТ

България е могла да си позволи най-добрите самолети в миналото, затова е вършила чудеса от храброст. Защо забравяме, че на армията трябва да се осигури най-доброто, за да изпълнява функциите си. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Панорама" по БНТ.

„Трябва да се избере най-доброто възможно въоръжение. Военните казват, че Ф-16 е най-доброто. Притеснението на част от офицерите е, че по български манталитет, да не отделяме пари за поддръжка. Сега закупуваме въоръжение, което ще се използва в следващите 40 години“, каза той.

„Това което предлага МС е да се дадат правомощия, за да се започнат преговори. В разговорите, които са водени с трите компании, за отстъпки, САЩ са склонни да се съобразят с ценовите параметри, зададени от НС. Ако условията не са изгодни за България, в прав текст ще им го кажа“, увери Каракачанов.

"Ако не намерят гласове, които да подкрепят тази сделка, ще бъде добре. Ако ли - не, ще е зле. Както се казва "Ум царува, ум робува, ум патки пасе". Умът ни е дефицит през последните години, затова пасем патки", каза Красимир Каракачанов. 

"Аз не съм нито американофил, нито русофил. Аз съм български националист", отсече вицепремиерът.

Той коментира и ситуацията с роския етнос в страната. Каракачанов заяви, че част от циганското население в България е образовано и се държи уважително, друга част обаче беше научена от разни фондации, че има само права, но не и задължения. "Решението с интеграцията на циганското население ставало с образование и труд. През последните 30 г. една част от тях работят, държат се уважително. Другата част беше научена от всевъзможни фондации, които се финансирани от не знам от кого, че има само права. Те хвърляха пари да се подбиват националните ценности, да се защитават гей проекти и де дезинтеграция на ромското население. Дългосрочното решение минава през училището. Тези делегирани бюджети трябва да се махнат. Те не ходят на училище, но се оказва, че имат дипломи. Докато не премахнем тази фалшива интеграция, няма да решим проблема. Може ли тези 400 хил. млади хора да са трайно безработни. В България може. От юни 1990 г. до ден днешен всяка година има избори. Дали българските политици най-накрая ще започнат да действат като държавници, а не само да се интересуват от това дали ще спечелят изборите", каза Красимир Каракачанов.  

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
big (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То армия няма, той за самолети се закахърил! Така и така иска най-доброто, ще увеличават и парите, ами купете Ф-35 бе! Само, че никой няма да ви ги продаде, нямат ви доверие, затова стари кошници за много пари и голяма зависимост!
3
0
ТИ ДА ВИДИШ (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
..И НА МЕН ,В КОПАНКАТА -НАЙ ДОБРОТО..ГРУХ,ГРУХ..А АРМИЯТА ..СИЛЕН ЗОР..ЩЕ НАЕМА ЦИГАНИ..ТЕ СЕ БИЯТ ПО-ДОБРЕ И ОТ ПИЯН РЕЙНДЖЪР...АХ ,МАМАТА ИМ..ДА СЕ БУТНАТ КОПТОРИТЕ,ДА ВИДИМ ДРУГ ПЪТ ,ЩЕ ЛИ МЕ ПРАВЯТ ЗА ПОСМЕШИЩЕ..ТОВА Е ..КАЗАХ :ГРУХ,ГРУХ..А НА АН..ЕЛА БЕ ПИЛЕ ШАРЕНО,И АЗ СЪМ ЦИГАНИН..ЩЕ ТИ ГО ТУРЯ В ДУПЕТО ,ГРОБ -ПЕДАЛЕ...Изплезване:devil:Нинджа
5
0
не съм съгласен (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз твърдо вярвам, че докато не изринем от властта разни плужеци като господина Каракачанов и останалите членове на шайката, България никога няма да стане отново нормална държава. Смятам също, че не циганите са ни проблемът, проблемът ни е Каракачанов и такива като него - самозабравени, нагли и алчни нищожества, които цял живот са се въртели около кокала и свястна работа за пет пари не са свършили.
5
0
въпрос (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
каракачанов като голем патриот кога ще се погрижиш за правата на българското малцинство в гърция
0
4
Тръмп (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
След като не приехте планът на Ран и Ът , който гласеше да изритате БКП-то от властта и да назначите нови държавници, за да има напредък в Българи и да няма миграция, а си оставихте същите продажници, идеята на САЩ беше да прати разузнавач във вашата държава с псевдоним на посланик Джеймс Уорлик, който да окрупни корупцията и да я изследва из основи, за да намали до минимум средната класа и да заличи името на държавата ви и да останат само продажниците на върха, с които ние се справяме отлично, и след като вече вие нямате държава, ще слугувате само и единствено на НАТО и ще бъдете съпричастни с нашите битки за въвеждането на новият световен ред, затова без много приказки от страна на тюлени безмозъчни същества, а купувайте Ф-овете и на бой срещу Иран, тръгвайте с нас.   
5
0
Свинче Войвода (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Е,разбирате ме правилно..И-и за мен-най доброто!
2
0
Нептун (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АН,какво съм ти направил?..
3
3
АН (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ами ако някой не е съгласен с КАРАКАЧАНОВ НЕКА ДА ПИШЕ ,може да има и такива ЦИГАНИ
9
3
.. (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Този е най-голямото посмешище за Българската Армия !! Абсолютно зависима и некадърна марионетка !! И как може военния министър да е субект, който никога през живота си не е имал нищо общо с военните ?! Единствения досег с военните и военната униформа, този тлъст и некадърен субект е имал преди 35 год. при отбиването на редовната военна служба !! 
4
1
АН (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
според мен трябва всички мангали да се натоварят на кораби или самолети и да ги пуснат по средата на океана,поне ще бъдат полезни за нещо,дали за храна или ще успеят да си направят остров от миди и рапани си е техен проблем
4
1
..... (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Един военен да не може да се справи с двама изтърсени циганина си е чиста подигравка !!!
10
0
..... (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кви функции изпълнява армията бе!По цял ден жулят водки и бухат белот!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама