Красимир Вълчев: ​Част от училищните настоятелствата са станали черни каси

13.09.2017 / 20:32 5

Част от училищните настоятелствата са се превърнали в черни каси. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседание на парламентарната комисия по образование и наука, съобщава БНТ.

Според министъра съществуват много опорочени модели на управление на настоятелствата. Затова в началото на седмицата МОН е изпратил писмо до всички образователни институции да се въздържат от събиране на приходи чрез настоятелствата от родителите.

Подаден е сигнал и до министерство на финансите за извършване на данъчна проверка. Днес в комисията бяха изслушани и заинтересованите страни по казуса със Софийската математическа гимназия.

Красимир Вълчев - министър на образованието: Факт е, че биваме сигнализирани периодично за такава дейност на настоятелствата, която не е в полза на училището. Към днешна дата те не са предмет на този контрол, под който са училищата като бюджетни предприятия и в редица случаи се използват за дейности, които трябва да се извършват от училищата. използват се за събиране на приходите от родителите, в някои случаи са със задължителен характер и с намек за задължителност.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
БАЙ ХОЙ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АКО УТРЕ УЧИТЕЛИТЕ ПО МАТЕМАТИКА ПО ТАЗИ ЛОГИКА ЗАЯВЯТ , ЧЕ УЧЕНИЦИТЕ НЕ ПОЗНАВАЛИ ПИТАГОРОВАТА ТЕОРЕМА И БИЛИ ЗЛЕ ПОДГОТВЕНИ ПО ТЕХНИЯ ПРЕДМЕТ ЗАЩОТО " не са обхванати от системата за предучилищното образование,КАКВО СТАВА ???
0
0
БАЙ ХОЙ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
[font=Merriweather-Bold]„Много деца, завършили училище, не знаят български.Гняв Причината за това е, че не са обхванати от системата за предучилищното образование, Ухилендетската градина също е тази, която трябва да ги научи първо на български”,[/font] каза в предаването „Здравей, България”министърът на образованието Красимир Вълчев.ПОМИСЛИХ , ЧЕ Е ВИЦ АМА НЕ !!!!!! ТА СЕ ЧУДЯ ДА СЕ СМЕЯ ЛИ , ДА ПЛАЧА ЛИ !!!! ПРИЧИНА ЧЕ ЗАВЪРШИЛИТЕ УЧИЛИЩЕ НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ Е  *ВНИМАНИЕ* ПРЕДУЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ !!!!! ВИНЕТУ , ОТ КЪДЕ ГИ НАМИРАШ  ТИЯ ТИТАНИ НА МИСЛОВНИТЕ КАЛАМБУРИ ?????
0
0
Предложение (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Предлагам учителите да ги пенсионират на 55г. ,за да няма изкуфели и полулуди. Обаче от младите няма напълно луди, които да учат децата. Най-много за по една-две години. Така децата ще се сдобият със стотина даскала по всеки предмет, докато завършат. Бързо родителите на протест!
0
0
дядо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
пак ни ни надядохи тъпо тербеухо копиле! бибитко  да го дуя на следващите избори!!! неможе4 1 клас да учи до 17 .30 часа!?!след обед с малчутаните се занимават тъпи изкуфели и плулуди!! родителите ква чакат?? малоумвици да им правят децата???
2
0
колю (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДОБЪР ДЕН / ТИ СЛУЧАЙНО ДА СЕ ШИБАШ В ГЪЗА / ТО В ДЕСКАТА ГРАДИНА ЗАНЯТ ДЕЦАТА А ТИ НЕ / Е КАК ДА ЗНЕШ КАТЕ ШИБЯТ У ГЪЗО /
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама