Крем супа от тиква с прясно мляко, лук и чесън
11.08.2016 / 11:28 6
Необходими продукти:
- 1 1/2 килограма тиква, разрязана надлъжно наполовина
- 1 глава лук, обелена
- 1 глава чесън
- 2 супени лъжици зехтин
- 3/4 чаена лъжичка сол
- черен пипер
- 4 чаени чаши прясно мляко
- сметана
- пресен магданоз, нарязан на ситно
- чеснов хляб
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Поставете тиквата в голяма тава с отрязаната част нагоре. Не я белете и не отстранявайте семките.
- Увийте чесъна във фолио и го добавете в тавата, заедно с лука.
- Печете около 70-80 минути, докато тиквата омекне.
- Изсипете 2 чаени чаши прясно мляко в блендера.
- Отстранете тиквените семки и използвайте лъжица, за да издълбаете месото на едната половинка от тиквата. Добавете в блендера.
- Обелете изгорялата част на лука и прибавете 1/2 от него в блендера.
- Обелете чесъна и също добавете 1/2 от него в блендера.
- Пасирайте до гладка смес и подправете със сол и черен пипер. Ако крем супата е прекалено гъста, добавете малко прясно мляко или вода и отново пасирайте.
- Разсипете в купички и повторете с останалите продукти.
- Гарнирайте крем супата от тиква със сметана, поръсете с пресен магданоз и я поднесете с топли чеснови филийки хляб.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!