Кремъл защити Хелоуин

29.10.2016 / 02:21 4

Илюстрация Булфото

Нова година също не е руски празник, коментира говорителят на президента Путин

 
В отговор на призивите да се забрани в Русия празника Хелоуин Дмитри Песков говорител на президента Владимир Путин напомни, че Нова година също не е руски празник, пише Блиц.


„Нямаме нищо общо с такива обръщения“, посочи той пред журналисти в отговор на въпроса за отношението на президентската институция към предложението да се забрани честването на Хелоуин.

„Тук може да се направи малка исторически реминисценция: Нова година никога не е бил традиционно руски празник, той също е дошъл от чужбина“, отбеляза Песков.

Руски медии писаха, че противниците на Хелоуин са се обърнали към Генералната прокуратурата с искането да се провери законността на честването му в Русия, защото според тях този празник противоречи на руското законодателство и пропагандира чужд на страната култ."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
caisa (преди 3 години)
Рейтинг: 8113 | Одобрение: 1633
Сигурно след още 2-3 години ще го направят официален празник в България,така както е тръгнало
НАЙ-ЗАБАВНИТЕ СЪВРЕМЕННИ ДЕТСКИ СТИХЧЕТА
6
1
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 128072 | Одобрение: -1623
Вчера Джъмбо беше пълен с "възрастни" деца , които си купуваха костюми.....Затова и коментара ми е написан с надеждата да светне големите.....На снимката руснаците също са на "възраст"......Оново подчертавам......Хелоуин е празник за децата в САЩ , не на големите........
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
6
1
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 128072 | Одобрение: -1623
В САЩ Хелоуин е празник за децата , които обикалят по къщите сами или придружени от родител , нещо като коледарчетата в България.......Някои не искат да ги посрещат , или са свършили бонбоните и изгасят светлините отвън , или си прибират светещата тиква......Светеща къща означава за децата : заповядайте , има нещо за вас......Възрастните в САЩ не празнуват и въобще не мога да разбера цялата шумотевица в България , където виждам тинейжери да се маскират......Прилича ми на някакво неразбиране и грешно копиране на американския празник и въобще , защо го празнуват тук , след като си имаме Коледа ?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама