Кристалина Георгиева в Давос: Икономическата фрагментация може да коства до 7% от световното производство

16.01.2023 / 09:08 1

Булфото

На старта на форума в Давос управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева направи смразяваща прогноза за световната икономика. Тя посочи в своя публикация в блог, че сериозно фрагментиране на световната икономика може да струва между 0,2% и 7% от глобалното производство.

Според Георгиева общото въздействие вероятно би било още по-значително. В допълнение към търговските ограничения и бариерите пред разпространението на технологии, фрагментацията може да се усети в миграционните потоци и намаляването на международното сътрудничество, отбеляза шефът на МВФ.

Тя добави, че решението на тези проблеми е "да се съсредоточим върху това, което е най-важно: търговия, дълг и действия в областта на климата".

"Международната търговска система трябва да бъде укрепена. В този смисъл дискусиите в Давос (по време на Световния икономически форум) ще бъдат обнадеждаващ знак, че можем да се движим в правилната посока и да насърчим икономическата интеграция, която носи мир и просперитет на всички", заключи Кристалина Георгиева.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Нане (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29519 | Одобрение: 5154
Как сложиха комунист за началник на световна банка ? Някои цикански семейства учат децата си да крадат при комунистите това е вродено Збигнев Бржежински)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама