Курортите ударно търсят работници за лятото

04.05.2015 / 23:40 4

Колкото повече наближава летният сезон, толкова по-усилено е търсенето на работници в туристическия бранш. По данни на добричката дирекция Бюро по труда най-големият курорт по Добруджанското Черноморие - Албена, е обявила 397 работни места, предаде Стандарт. 

Свободни позиции има както за администратори, така и за рецепционисти, сервитьори, бармани, камериери, готвачи, продавачи, рехабилитатори, масажисти, фризьори, общи работници. Хотелите и ресторантите в Балчик и околностите са обявили 130 работни места в сферата на туризма. И там се търсят администратори, хора за поддръжка на басейни, бармани, сервитьори и други. 128 свободни работни места има за нуждите на туристическия бранш и в Кранево, а в Каварна и региона са обявени 13 свободни работни места.

Масово браншът търси хора с поне два езика, като особено предпочитани са кадри с познания по немски език.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
cky2k (преди 9 години)
Рейтинг: 1967 | Одобрение: 187
що бе и преди 20 години бачкахме по 12 часа за минимална заплата.... но при качествени туристи и на държавни хотели. Та наистина беше ден година храни когато се изкарваше по 5-6 месечни заплати на смяна.
Гроздобера ли настъпи, та не си си мил гъза? Чешейки го много пъти пълниш гащички с лайна Не е нужно да ги сушиш те стафидки вече са. Чудя се защо се мъчиш да си ги завреш в носа? Не можеш ли веднъж, поне веднъж, да спреш да се правиш на мъж. Свикнах с твоята походка вече мога да прозра що не можеш да извадиш пръстите си от гъзъ. Та нима кога си чоплиш с усърдие в нослето, вадейки сополки гъсти си ги буташ в дупето? Пак настъпи гроздобера и ти пак не си си мил гъза, чешейки го още много пълниш гащите със зърна. Знаеш не е да ги сушиш те стафидки вече са. Чудя се защо се мъчиш с опитите в гъза? Не можеш ли веднъж, поне веднъж, да спреш да се правиш на мъж. Не мога защото аз съм много нечистоплътен мъж. Лапни го и здраво го дръж.
2
1
renka (преди 9 години)
Рейтинг: 89 | Одобрение: 24
няма и да има сезонни работници защото хората не могат 4 месеца да работят в годината а през останалото време да изнемогват всеки вече си търси целогодишна работа след като държавата не мисли за именно този проблем на хората

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама