Лъчезар Борисов: Това, което ни казва финансовото министерство, е, че имаме нужда от политическа стабилност

18.03.2023 / 17:40 2

кадър Нова нюз

Това, което ни казва финансовото министерство, е, че имаме нужда от политическа стабилност. Това коментира пред Нова нюз бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов.

Няма заплаха за промяна на курса лев към евро. Бордът е изключително стабилен в България. Рисковете, които се коментират, са в средносрочен и в дългосрочен план. Не се говори за фиксирания курс лев-евро, посочи той.

Според него, за да се стигне до теглене на заем от Международния валутен фонд, трябва да има стабилност.

„Докладът на МФ ни казва, че имаме тежко наследство. За да не стигнем до теглене на заем от МВФ, трябва да има политическа и фискална консолидация. Имаме нужда от стабилност в момента. За да не се налага заем от МВФ, не трябва да имаме дълг от 50-60 млрд. нова емисия от дълг, защото тогава инвеститорите няма да ни вярват и да ни дават заеми, обясни бившият министър на икономиката”, каза Борисов.

Той е привърженик на единните ставки за ДДС, но когато няма стресови ситуации.” Трябва да върнем инвестициите в Брутния вътрешен продукт. Инвеститорите като се върнат в страната ни да провокират растеж, който да носи приходи”, каза Лъчезар Борисов. Заради аналогията с 1996-97 г. каза, че не вижда какво още има за приватизация при областните управители, в армията, бившите летища.

„Таванът на надценката е неработеща, антипазарна мярка”, заяви Лъчезар Борисов и поясни, че подобна мярка е имало във Венецуела. Това ще доведе до дефицит, прогнозира той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
cron1 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 45665 | Одобрение: 1575
В БГ, от 1989 г. НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА СТАБИЛНОСТ, А НЯКАКВО ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ...Гняв
Марио Кроненберг
2
1
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 110239 | Одобрение: -841
Това което казаха е ,че няма нужда от ГЕРБеропитеци. Държавата си се справя и без тях!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама