Лекар към сина на болна жена в Перник: Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе. Вие за мен сте капитал!

26.12.2016 / 16:08 11

Снимка: ZaPernik.com

Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе…я виж колко хора са се натръшкали, начело с Айнщайн…“. Това казал на перничанин скандалният доктор от невролагията в пернишката болница – Петър Младенов в навечерието на Коледа. Но скандалното изказване не спира до тук. Докторът заявил в прав текст: Тук не е лечебно заведение – ние сме регистрирани по Търговския закон и сме акционерно дружество – вие за мен сте капитал, не болни – а аз трябва да продавам болнично легло на всеки 3 дни. Аз имам сметка да продавам легла, а не пациентите да ми залежават.“

Историята разказва Ники Асенов във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички да видят“.

„Какво ли е в навечерието на най-светлите празници , някой да ти каже :“ Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе…я виж колко хора са се натръшкали, начело с Айнщайн…“ Може би, нямаше да боли толкова, ако този някой беше просто някакъв човек.Това са думите на доктор Петър Младенов -от Неврологията в Перник. Възрастен, белокос, стар доктор, не някакъв младок, който не си мери приказките. И искам да продължа с историята…майка ми я приемат с мозъчен исулт за лечение само за 3 дни. Такава била клиничната пътека!!!Но следващата реплика на доктор Младенов отново ме връща в реалността: “ Тук не е лечебно заведение – ние сме регистрирани по Търговския закон и сме акционерно дружество – вие за мен сте капитал, не болни – а аз трябва да продавам болнично легло на всеки 3 дни.Аз имам сметка да продавам легла , а не пациентите да ми залежават.“!!!

Всичко това се разиграва на следния фон : Болнични колички с тежко болни хора се редят на Регистратурата за отпечатък, като таксиметрови коли на пиаца, температурата е под нулата,( майка ми допълнително хвана и тежък грип точно тогава) , санитарки и сестри по време на 30 минутната регистрация се оплакват ,че работят по 16 часа, без почивка, сън, храна, в отделението, в стаята на сестрите е нужно да се поставят някакви въздуховоди, защото нищо не се вижда от цигарен дим, в лечебната стая преброих само 15 хлебарки в шкафчето, а обслужващата сестра ме помоли да я изчакам 10 минути, защото трябвало да си изпуши цигарата, и поне 3 доктори ме попитаха “А бе ти защо извика Спешната помощ?" Толкоз! Здравна реформа! Къде са ми Здравните осигуровки, доктор Младенов ? Вече знам – Болницата е търговски обект, не е лечебно заведение. Днешният герой на деня е точно този човек – доктор Младенов.Аз спасих майка си, той я изтъргува!
 
Попитах го за опцията да преместят майка ми в специализирана клиника в София, при което той отвърна: "Момче, защо ще си харчиш парите – ще я откараш там и ще си я вземеш с краката напред, няма нужда, тя е стара жена, не си троши парите!“

„Искам да сигнализирам и за това, че отделението е пълно с тежко болни хора – обездвижени, покосени от исулт, беззащитни са като бебета, а трябва при всички положения да бъдат изписани след 3 дни! Тези хора са обречени ! Без постоянни лекарски грижи половината от тях ще починат в първите 3 месеца ! Това е сеч !!!“, пише още Ники Асенов, пише Блиц.

Под поста на Ники Асенов друга перничанка коментира: „Същият този неудачник даваше три дни на баща ми и смяташе, че има тумор, а всъщност нямаше нищо такова, именно това гнусно неврологично отделение и наглия персонал го погубиха и погубват много, които стигат до него! И докато персонала си пуши цигарите и си пие ракията в стаичката, близките ни измират на болничните легла!“

Припомняме, че преди време същият доктор Петър Младенов бе обвинен, че опипва пациентки при преглед. Тогава за скандала гръмнаха и националните медии. Но…той продължава да ни лекува, перничани.

Източник: Zapernik.com.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
3
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДА ! ТОЙ В ПРАВ ТЕКСТ ИЗРИЧА ТОВА В КОЕТО ПРЕВЪРНАХА МЕДИЦИНАТА НИ !!!! НЕ ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА БОЛНИЦИТЕ И ЛЕКАРИТЕ !! ТОЙ ПРОСТО КАЗВА "ЦАРЯТ Е ГОЛ!" 27 ГОДИНИ РАЗРУХА !!! ТОВА Е ИСТИНАТА !!! 
5
2
1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
майка ми я приемат с мозъчен исулт за лечение само за 3 дни. Такава била клиничната пътека! ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ СА ТЕЗИ, КОИТО ИЗМИСЛИХА КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ. МНОГО ПЪТИ НИ ЛЕКУВАТ НЕ ОТ ТОВА , ОТ КОЕТО БОЛЕДУВАМЕ, А СПОРЕД ПО-СКЪПАТА ПЪТЕКА. ПРЕВЪРНАХА ДОКТОРИТЕ ТОЧНО В ТЕЗИ ПРЕСМЕТЛИВИ ХОРА. ТЕ НЕ МИСЛЯТ ЗА БОЛНИЯ, А ДАЛИ ЩЕ СЕ ВМЕСТЯТ В ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ИМ ПЪТЕКИ, ПАРИ... КОРЕНЪТ НА ЗЛОТО Е ВЪН ОТ ЛЕКАРСКАТА ГИЛДИЯ. ПО-ВЪЗРАСТНИТЕ ЩЕ СИ СПОМНЯТ, ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА НЕЩО НЕ СЕ ПЛАЩАШЕ. И АКО ОТИДА НА ЛЕКАР ЗА НЕЩО И ТОЙ СЕ СЪМНИ , ЧЕ И ДРУГО Е БОЛНО -ВЕДНАГА МЕ ИЗПРАЩАШЕ И НА ДРУГ ЛЕКАР, ИЗСЛЕДВАНИЯ. НЯМА НАПРАВЛЕНИЯ, НЯМА ПЛАЩАНЕ... НАЙ-МНОГО ЕДИН БУКЕТ ЦВЕТЯ ИЛИ КУТИЯ БОНБОНИ СЛЕД УСПЕШНО ИЗЛЕКУВАНЕ...
8
1
Съни (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дано да дойде времето и всички нези общински чиновници, лекари, политици с тем подобни, всичките регистрирани по търговския закон да почнат да си получават заслуженото по-какъвто и да е начин и може би ще разберат какво е " да имаш и нямаш едновременно"!
6
2
gugutka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 31101 | Одобрение: 13786
На този "доктор" искам да му стисна ръката, а с другата само един шамар да му изплющя... за друго не се сещам.
17
1
българка (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
не вярвам на докторите и затова стоя колкото се може по далеч от тях - по бабешкката в къщи  - болница - само в краен случай - отидеш ли там ще те уморят без време- да пази Господ
15
1
3 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Повечето "лекари" са такива уроди. Който се е сблъскал с проблеми в болници и лекари много добре знае. Такива не заслужават да отидат и в ада дори!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Този  с бялата престилка на снимката е лекар!!! Можете ли да си представите по-голям кошмар и по-голям ужас?! А  един друг изрод, подобен на него,  две години си прави експерименти със здравето и живота на хората и нещо го дава здравен министър, повече е известен като българският Менгеле, отколкото като Петър Москов!
18
1
doctor gogo (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Цинично но е верно. 
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ама този доктор лично ли е регистрирал болницата по търговския закон, въвел е всичката бюрокрация при приемане и изписване и т.н.?
19
2
xXx (преди 9 месеца)
Рейтинг: 31307 | Одобрение: 12437
Доктора да не забравя че един куршум струва колкото една детска близалка под 50 стотинки , и реално неговия живот струва също толкова. В нормална държава тоя вече щеше да е със забранени лекарски права за цялата страна ако не и за целия ЕС. Но тук го покриват от високо ниво.
11
1
nagliq (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ima svestni doktori no povecheto ot tqh sa biynesmeni,ot tragediqta na horata iskat da pravqt mangi i uspqvat mn jalko...osven na Gospod nqma na drug koi da se nadqvat
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама