Левон Хампарцумян: По-големите приватизации по мое време са правени по един добър и прозрачен начин

13.02.2020 / 08:20 3

Кадър: БТВ

Не се притеснявам от проверката на приватизационните сделки през Прехода от ДАНС и прокуратурата. По-големите приватизации по мое време са правени по един добър и прозрачен начин. Предприятията и сега са живи и работещи. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в ефира на БТВ.

Той отговори в качеството си на бивш председател на Агенцията за приватизация, пише Novini.bg.

„Доста хора спекулират. 50 години социлиалистическо управление твърдеше, че предприятията принадлежат на народа. Изведнъж през 1990 година те фалират и стават собственост на различни хора. Това в очите на народа изглежда несправедливо. Не мисля, че 10 000 сделки могат и трябва да бъдат проверени, само част от тези, които са по-спорни. Те биха имали историческа стойност, но не и правен, защото давността е изтекла. Това се прави, защото има публичен интерес“, подчерта Хампарцумян.

„По отношение на Валутният борд показа, че е устойчив. Той послужи като една добра котва, когато трябваше да се справим с фалитите на банките. След като сме декларирали, че няма да преминем към различен курс на еврото - значи няма да го направим. Законът не го разрешава. Това е подкрепено от правителството. Нас трябва да ни интересува устойчивостта на българската икономика. Тя трябва да бъде адаптирана към променящите се условия на средата“, обясни банкерът.

„Опасенията на икономистите са силно хипотетични. Левът е свързан към еврото и законът го потвърждава. Рискът за България е да не се развиваме устойчиво, да не си подредим образователната система. Валутната система, собствеността на банките има значение, но то е вторично, спрямо други фундаментални промени, които биха се случили. Така че няма от какво да се притесняваме“, увери той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Шопа (преди 4 години)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
ВСЕ ОЩЕ СМЕ ЖИВИ, ГРАМОТНИ СМЕ - ЛЪЖЕШ, ГОСПОДИНЕ!!!! ВЪОБЩЕ НЕ Е ТАКА....НО ЯВНО ОЩЕ НА ВРЕМЕТО СТЕ СИ ПОДРЕДИЛИ НЕЩАТА. ВСИЧКО СЕ СВЪРШИ ТИХОМЪЛКОМ....СРАМНО... ОБИДНО...
2
1
toshinkata (преди 4 години)
Рейтинг: 3533 | Одобрение: 1028
за кого обаче, за 0.00001 % избрани?
1
1
MrBean (преди 4 години)
Рейтинг: 141453 | Одобрение: -1847
Затвор за Нефтохима!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама