Лично при кмета: Приемният ден за граждани става задължителен

10.08.2019 / 13:56 1

Снимка Булфото

Задължителен приемен ден на кмета. Това предвиждат промени в Закона за местното самоуправление. Идеята вече е внесена в Народното събрание и се очаква да заработи от новия мандат, съобщи бТВ.

В село Горна Малина кметът отдавна се среща с гражданите веднъж седмично. Питат го какво ли не. В случая - за детската площадка. Кметът Ангел Жиланов смята, че личните срещи веднъж седмично са задължителни. Тъй като хората вече са свикнали с този приемен ден и всички въпроси, които не търпят отлагане, се поставят директно пред кмета. В по-малките населени места кметът отговаря за всичко. Така майките в Горна Малина се интересуват основно от площадката за игра и батута.

Според вносителите на промените в закона, липсата на задължителен приемен ден е пропуск, който трябва да се поправи. Да имат поне един път приемен ден седмично за своите граждани, тъй като те са пряко избрани и не могат да се крият от своите граждани, посочва депутатът Славчо Атанасов. Промените в закона ще задължат кмета да приема хората лично, а не да ги изпраща при своите заместници.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
19
5
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 188360 | Одобрение: 34110

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама