Лидерът на ДПС: Хората не искаха нови избори, а да решим проблемите им, но се провалихме

02.02.2023 / 11:46 5

Снимка Булфото

Лидерът на ДПС описа най-големия провал на този парламент.

Днес е последният ден на 48-ото Народно събрание. Няма как да сме равнодушни към поредния неуспех да се реши политическата криза в страната. За година и половина бяха произведени четири избора за НС, три от които бяха предсрочни. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„В този исторически момент получаваме най-мъдрите уроци. Важно е да извлечем правилните поуки и да направим правилния избор по пътя напред. В началото на този парламент всички парламентарни групи обещахме да сме отговорни и да положим усилия за съставяне на правителство. Днес всеки отговорен народен представител трябва честно да отговори пред себе си дали бяха положени всички усилия за решаване на политическата криза и дали НС работи с дневния ред на обществото и хората. Добре е всеки да си даде сметка, че хората не искаха избори, а да се решат проблемите им, това беше първостепенната задача на 48-ото НС“, декларира Карадайъ.

Лидерът на ДПС посочи, че една от причините да не се излъчи редовен кабинет е била липсата на диалог между депутатите, които решиха да изгорят мостовете помежду си, пише novini.bg.

Не постигнахме успех и не излъчихме редовен кабинет. Не се справихме с политическата криза, доходите се стопяват, цените растат, но се надяваме, че отиваме на избори с научени уроци. Защото политиката е преди всичко отговорност, добави той.

Мустафа Карадайъ апелира българските граждани да вземат активно участие във вота на 2 април, подчертавайки, че всеки един глас е от значение, както и че "няма силна държава без отговорни и активни свободни граждани".

По адрес на политиците Карадайъ ги призова да бъдат по-отговорни и да комуникират, а не да горят мостовете помежду си себе си.

Разумът ще надделее и всички – и политици, и избиратели, ще подходим отговорно и с чувство на дълг в името на нов, по-добър етап от развитието на България, завърши Карадайъ.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90882 | Одобрение: -9123
Вие, боклуци от противоконституционната, етническа партия, изобщо нямате работа в НС! Гняв
Марио Кроненберг
6
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 358410 | Одобрение: 59475
Не ви ли се струва, че лидерът на ДПС се кани да седне в скута на Борисов....а може вече и да е сядал.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
6
1
desperado_07@abv.bg (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7163 | Одобрение: 693
Ако си в частна фирма не можеш и не се справяш на първия месец ти бият шута! Тези всички 240 хрантутници ги дундуркахме 3 /три/ месеца, че и малко повече. Едни и същи мантри всеки път.
Не бъркайте добрината ми със слабост
7
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 180838 | Одобрение: 35753
ДПС  да са се провалили? Нема такова нещо! Те са въздухът и слънцето на тази страна!...:devil: Нищо, че родината им майка е друга....Ухилен
5
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 143881 | Одобрение: 6886
Досега що не бяхте ОТГОВОРНИ ? Като сте провал върнете заплатите си от Парламента щото нищо не свършихте.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама