Лидерите в рали "Варна" Атанасов и Спасов с пълен актив от етапни победи. Вижте изявления след първия ден на надпреварата

18.04.2015 / 20:39 1

Лидерите в 16-ото издание на рали „Варна” Йордан Атанасов и Димитър Спасов с Skoda Fabia WRC спечелиха и двата следобедни етапа – двете минавания на „Аладжа манастир” (7,6 км) и увеличаха аванса си в общото класиране на 20,9 секунди.

Атанасов и Спасов взеха първото минаване на митичния рали етап край Варна с 1,5 секунди пред Тодор Славов и Георги Стойков с Renault Clio R3, а на второто минаване разликата беше 3,1 секунди.

Така след първите четири отсечки на рали „Варна” авансът на Йорданов и Спасов пред Славов и Стойков достигна 20,9 секунди.

Третото място заемат Игнат Исаев и Милен Илиев с Mitsubishi Lancer Evo 9, които са на 37,2 секунди от лидера и в същото време успяха да се откъснат на 1.29,9 минути пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

Зад първите четирима се оформя много интересна борба за разпределение на позициите от пета до осма.

Петото място в края на първия ден заемат Антон Титов и Венцислав Мирчев със Citroen DS3 R3T, които обаче са само на 0,1 секунда пред Станислав Владимиров и Чавдар Събев с Opel Astra, които заемат шестото място. Много близо е и екипажът, който е на седма позиция – Тихомир Стратиев и Добрин Борисов със Citroen C2 R2 – двамата са на 3,9 секунди от шестото място и Владимиров и Събев. Групата се затваря от Стоян Добрев и Красимир Кръстев с VW Golf, които са 8-и и са на 11,2 секунди от Стратиев и Борисов.

В класирането за купа „Варна” начело са Тодор Атанасов и Иван Минев с Лада 2018, които заемат 13-ата позиция в общото неофициално класиране. Те имат аванс от 17,3 секунди пред Станимир Стоянов и Атанас Николов със Citroen Saxo, а третата позиция заемат Мартин Коев и Калоян Атанасов със Suzuki Swift.

Рали „Варна”, първи кръг от националния шампионат продължава утре с по две минавания на етапите „Виница” и „Аврен” и завършва със суперспециалния етап „Варна” по улиците на морската столица. 

Последната отсечка стартира в 16,35 часа, а финалът на състезанието е в 18 часа на булевард „Васил Левски”.

Изявления след финала на първия ден

Йордан Атанасов, Skoda Fabia WRC:

„Доволен съм от днешния ден, като идеята ни беше да караме по-внимателно в първите минавания на етапите и по-бързо при вторите. Всичко беше нормално за днес и мина по план. Взехме и четирите отсечки, надявам се, че и утре ще продължим по същия начин. Състезанието става интересно, има много публика, което е страхотно.”

Димитър Спасов, навигатор на Йордан Атанасов:

„За мен това състезание е страхотно удоволствие, наслаждавам се на всеки един момент в колата, тъй като не всеки ден човек има възможност да се състезава с кола версия WRC. Много ми харесва, направо съм щастлив. Надявам се, че и утре ще е така.”

Тодор Славов, Renault Clio R3:

„Нашата амбиция е да сме колкото се може по-напред в класирането, доволен съм от втората позиция и дори съм малко изненадан от малките разлики, които се получиха с лидерите. Много ми хареса, че има много публика по отсечките. Утре етапите са с конфигурация, която е малко по-подходяща за нашия автомобил, тъй като има повече спускания с много завои.”

Георги Стойков, навигатор на Тодор Славов:

„Днес беше напрегнато, но темпото на Тодор и на лидерите беше много високо. Имахме проблеми с разговорното устройство, 4-5 километра карахме без разговорно, а след това отново имаше проблеми, тъй като прекъсваше. Надявам се, че утре всичко ще е наред и много искам да постигнем добър резултат за всички наши фенове.”


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
iTechnology (преди 6 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама