Лили Иванова пред Гала: Когато започнах да пея, нямах пари за бонбони

10.07.2024 / 10:52 0

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

В „На кафе“ бе излъчено интервю на Гала с Лили Иванова от 9 януари 2004 година, в което примата на родната поп музика разказва забавни истории и разкрива кой й предрича, че ще стигне далеч на сцената.

Когато Лили работи като медицинска сестра в Кубрат, една пациентка, баба Анифе, й прави едно пророчество, заради това, че се грижи много за нея.

Тя лежеше болна от сърце в някаква таванска стая в кубратската болница и аз като по-млада винаги припках нагоре по стълбищата, за да видя тя дали е добре и от какво има нужда, върна се назад във времето по Нова Тв Лили.

Веднъж тя каза, че иска да видя ръката ми и каза, че това, което го работя днес, няма да го работя и ще ходя много, и ще пътувам по света. Тя позна, но затова се сетих след много години, когато вече бях певица, добави Лили.

Последната разбира, че може да пее, когато учи в Медицинския техниукм във Варна.

Тогава разбрах, че имам глас, благодарение на мои приятелки, които посочиха две песни, да им обърна внимание. И аз наистина обърнах внмание на тези песни и се оказа, че имах глас. До този момент пеех в група с момичета от техникума и аз пеех наравно с тях. Не бих казала, че се откроявах с нещо, призна Иванова.

След като завършва, тя се връща в Кубрат и работи в болницата, когато изведнъж решава, че иска да пее.

Но за да го прави, трябва да има категория, а за да се яви на прослушване за категория, трябва да пее накъде.

И тя започва да пее в Кубрат в ресторанта с ромски оркестър, за да може да има стаж.

Пее руски песни и се явява на прослушване в Русе, където не прави кой знае какво впечатление и получава трета категория.

По-късно в София в зала „Бълагария“ вече като певица, участва на прослушване в концерт пред комисия от доста известни български музиканти.

Те се изказаха по мой адрес, че аз съм една певица без особен глас и, единственото нещо, което може да ми се признае, това е чувството. Благодаря им, това не беше малко, спомни си още Лили.

Иначе започнах да пея за 8 лева и от Концертна дирекция ми повишаваха сумата с по 2 лева, докато стигна 24. Веднъж на репетиция в бар „Ален мак“ на Витошка влезе голямата певица Ани Памрлакова с един пакет бонбонки теменужки и така исках да си купя и аз, но не можех да си го позволя, тъй като нямах пукнат грош. После вече, когато имах пари, си ги купих, защото това е нещото, което мечтаех да си купя, заяви още великата Лили Иванова.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама