Линейките в Спешния център във Варна са в окаяно състояние

11.01.2019 / 07:47 8

Снимка Булфото

Линейките в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са в окаяно състояние. Лекарите разполагат с 33 коли, с които се отзовават на стотици повиквания. Всеки ден в автосервиза за ремонт влизат най-малко две от линейките. Не са редки случаите, в които колите не са в движение са много повече, съобщава БНТ.

Дългоочакваното подновяване на автопарка в Спешната помощ все още се бави и шофьорите на линейки във Варна всеки ден минават стотици километри със стари коли.

Според техническия стандарт за спешна помощ, в добро състояние са линейките с пробег до 300 хиляди км и са в експлоатация не повече от 7 години.

Когато една линейка се развали, лекарският екип не може да стигне навреме до човека, който чака помощ.

Милко Лефтеров: Онзи ден имахме адрес в село Цонево, там закъса автомобила. Екипът от филиал Провадия се отзова, поеха пациента, докараха го до Варна. Очаква се от март да започне поетапното подновяване на линейки в центровете за спешна помощ в цялата страна.

Медиците от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна се надяват да получат и така необходимите високопроходими линейки, с които да стигат до пациентите при зимни условия.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
винету (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Споко, ще осигурим дронове за превоз на екипи за спешна помощ.
0
0
Питанка (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Към ТИ ДА ВИДИШ: Вместо да крещиш истерично глупости, си направи справка в Конституцията на РБългария кой е държавния глава на страната. Не е пожарникаря, а е пилота. И искам превод на писанията ти, като си изпиеш лексотана, че нищо не става ясно. Кое за положението с линейките е лъжа?
0
0
12321 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Питанка, а да ти набутат една линейка отзад не щеш ли? 
1
0
потребител (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То търг за линейки бе,ако беше за депутатски мерцедеси за 2 месеца щяха да се купят...
4
0
:) (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За стари Фъ-та има пари, за нови линейки - няма. Гражданите не са фактори - те са без значение, важното е да целуваме американски гъзове. Кога да почваме да събираме капачки от бутилки за да купим нови линейки?
5
0
ТИ ДА ВИДИШ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ПИТАНКА ,КОЙТО ЛЪЖЕ-НА ВЪЖЕ..ДЪРЖАВНИЯ РЪКОВОДИТЕЛ-ПОЖАРНИКАР..НЕГОВИ СА Ф 16..А ТИ СИ УВЕЛИЧИ ДИОПТРИТЕ И СИ ОТВОРИ ГЪЗА ,ДА ТИ НАБУТАТ КРАВИТЕ ИСТИНАТА,ТЕ НЕ ЛЪЖАТ..МАЛКО...А БОКО ,САМО ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ,ЦВЪЦ 10 ПЪТИ....Изплезване:devil:Нинджа
1
4
Питанка (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Може ли повече от две години да трае една обществена поръчка за закупуване на линейки в България. Накрая на фирмата спечелила търга колко време и трябва да оборудва 260 автомобила за линейки? А, да! По-важен е F-16 да начешем крастата на държавния ръководител пилот. А пък те тези линейки могат да откарат още 30 години с ремонти. З
0
1
DO SKAPANITE ASPARUHOVCI (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
VEDNAGA ,,, JANKO-KONSKIJA DOKTOR,,,  , DA  GLASUVA  V OBSTINATA 2 000 000 LEVA  ZA ZAKUPUVANE NA  5 NOVI  LINEJKI,    I DA SE MANERI  FIRMA DA GI KUPI. ,,,JANKO-KONSKIJA  TOLUM,,, E SPEC PO    DARZAVNI  PORACKI ,  NAI-DOBRE  DA GI KUPI ON.  VSICKI  STE  SA  SPOKOINI OT REALIZACIJATA.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама