Лоша новина за шофьорите! Готвят такса за минаване по мостове, тунели и проходи

18.10.2016 / 20:35 12

Снимка Булфото

Проект на наредба предвижда да се събират такси за преминаване на мостове, тунели и проходи. Те ще бъдат посочени в списък, приет с решение на Министерския съвет и обнародван в “Държавен вестник”, пише в наредба за събиране на такси за ползване на пътищата.Няма да се дължат, ако вече има толтакса. В проекта за наредба се пренася член от Закона за пътищата, който е приет в края на миналата година, пише Блиц.

От пътната агенция дадоха пример с Дунав мост 2, както и със съоръжения, които някога ще се строят. Когато е готов обаче тунелът под Железница на магистрала “Струма”, преминаването му няма да бъде платено, тъй като е част от аутобана и за него ще важи тол таксата за камионите и електронната винетка за леките коли.

Нямаме построени съоръжения, на които да се определя такса, така че не се готви и списък , чието платено преминаване да одобри правителството, казаха от АПИ. Проектът предвижда още, ако някой път или магистрала са дадени на концесия, този, на който е дадена, да изгради системата за събиране на тол такси. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
3
gugutka (преди 3 години)
Рейтинг: 48992 | Одобрение: 21867
Тези винетки от по 100 лева за какво ги плащаме? Тези идиоти са похарчили сумати пари за глупости и сега се чудят какво да правят.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
5
1
tzokov (преди 3 години)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
Обръщам се към всички - тези които ги решават тези неща , българи ли са или не. Аз гласувах за вас, господа депутати, за това, което ми обещахте да живея аз,децата ми,внуците ми по добре. ВИЕ ми се изплюхте в лицето. Бихте ли ми казали как да Ви подкрепям в следващите избори?
9
0
1007 (преди 3 години)
Рейтинг: 11943 | Одобрение: 4668
И нека гласуваме за Боко,има още какво да ни вземат !!! Отрепки !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама