Лоша новина за цените на всички стоки и услуги у нас

11.01.2019 / 18:45 8

Очаква се поскъпване не само на цената на хляба през тази година, но и на всички стоки и услуги. Тази прогноза направи председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. Сред причините за това са по-високите разходи на бизнеса са горива, природен газ, електроенергия и заплати, съобщава "Дарик". 


Кукушева посочи и още един проблем – готвените от държавата промени в  Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които ще натоварят с още разходи производителите. Сред предложените промени са стоките с висок фискален риск да подлежат на допълнителен контрол, чрез система за проследяване на всички камиони с тегло над 3,5 тона.
 
Ще има поскъпване на стоки и услуги в страната, прогнозира председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. А това ще се случи, след като се увеличават разходите на бизнеса горива, природен газ, електроенергия и заплати.
 
„Всичко това категорично ще се отрази и върху себестойността на продукцията, независимо дали тя е от хранителния бранш, или от технологиите. Животът става все по-скъп. Категорично се налага правилото повече работа, по-висока производителност, повече ефективност и повече технологии, защото без тях изчезва закон на пазарното стопанство, а той се нарича конкуренция“, каза Кукушева.
 
Още един непредвиден разход ще имат производителите от средата на годината и той е свързан с подготвени промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс:
 
„Реално ще влязат в сила от 1 юли, т.е. втората половина на годината. Тези готвени промени ще засегнат най-конкурентния бизнес на България. Този бизнес, който работи на светло, има въведени стандарти, отговаря на всички изисквания и всъщност е основен данъкоплатец. Притеснява ни изключителната административна тежест, която трябва да поеме бизнесът на този етап, като въвежда самоконтролни информационни системи, сочени от НАП, за да увеличи своята отговорност на бизнеса за информираност по отношение на това какво се кара в едно превозно средство над 3 тона и половина, за къде се кара, кое е лицето, което шофира“, допълни тя.

Все още обаче промените не са внесени в Народното събрание е възможно да се стигне до широк дебат по тях.

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
n eXu s (преди 4 дни)
Рейтинг: 10564 | Одобрение: -3941
Ехеееее, до Одрин не можеш ме накара да отида......притичвам си до близкия магазин на 200м и това е.....може да дам 5-10 лева отгоре, но печеля време.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
0
0
якошиба (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЯМА ПРОБЛЕМ ОТИВАМ ДО ОДРИН НАФРАШКВАМ КОЛАТА ДОГОРЕ С ЕВТИНИ ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ КОЗМЕТИКА КАШКАВАЛ СИРЕНЕ МАСЛИНИ ПОРТОКАЛИ ЛИМОНИ И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ И КАТО СВЪРШАТ СЛЕД 2-3МЕСЕЦА АЙДЕ ПАК А ЛЯТОТО ДО КОНСТАНЦА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ-ХЕМ НА ПЛАЖ В МАНГАЛИЯ ХЕМ ЕВТИНИ ФЕРМЕРСКИ ПАЗАРИ С КАЧЕСТВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ И ИСТИНСКО СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
4
1
Варна (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тия хора акъл имат ли???? Нали уж произвежаме ток и изнасяме даже????!?! Защо поскъпват цените след като изнасяме ток??! Аз ли не разбирам или?
3
0
123 (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
хаахахаххахахаах .... ще има да се смееееем, да се смеееем . . . . изтърбушиха държавата . .. . . .
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
NALI SME ewropeici:woot::woot::woot:
0
7
n eXu s (преди 4 дни)
Рейтинг: 10564 | Одобрение: -3941
Голяма работа, не ми пречи. Да му мисли простолюдието и общаците.....
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какви по-високи разходи за горива? Бензина беше 2.50 лв. сега е 2.00 лв. Освен това покупателната способност на населението (основно пенсионери останаха тук) е мизерна - който вдигне цените ще фалира, защото няма кой да купува.
0
2
мучо (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
слушайте пъпеша / тези ва лъжат / пъпеша ще ги арестува за лъжи 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама