Лошият дъх вещаe опасно заболяване

16.05.2019 / 09:42 1

Според данните, представени в доклада на научните експерти от Университета в Бъфало (САЩ), появата на неприятен "аромат" в устната кухина може да бъде маркер на опасни заболявания в сърцето, пише zdrave.to.

Учените са открили два вида бактерии: Tannerella forsynthesis и Prevotella intermedia. Според изследователите, високата концентрация на бактерии в устата най-често се оказва фактор за лошия дъх. Те предполагат, че увеличаването на съдържанието на бактерии в устата може да покаже наличието на коронарна болест на сърцето.

Преди това Medicorum пише, че необичайните симптоми , които обикновено не са свързани със сърцето, могат да бъдат предвестници на исхемията . Например, сред такива признаци са болките в ставите.

Изненадващо проучване на американски изследователи откри наличието на същата бактерия, когато анализира медицинските данни за мъже, претърпели сърдечен удар. Оказа се, че такива мъже в устната си кухина натрупват повече бактерии в сравнение с мъжете, които не са имали сърдечен удар в миналото си. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
n eXu s (преди 1 седмица)
Рейтинг: 42271 | Одобрение: -47719

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама