Лозан Панов съди държавата, не иска да си плаща глобата

12.07.2018 / 15:17 3

Снимка: "Канал 3"

Председателят на ВКС Лозан Панов лично се зае да съди държавата, която му наложи глоба от 1000 лева, след като той не подаде декларация пред Сметната палата. Противно на очакванията, че съдия номер 1 няма да оказва натиск на съда и ще прати свой адвокат, Панов сам застана на банката като Матросов на амбразурата, съобщи "Канал 3".

Дело № 2353/2018 на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов е срещу Сметната палата заради наложената му глоба от 1000 лв. за отказа да подаде имуществена декларация. Точно преди година Сметната палата съобщи, че Лозан Панов е единственият член на Висшия съдебен съвет, който не е подал декларация за имуществото и доходите, неговите и на семейството му, за 2016 г.

През миналата година магистратите бяха задължени да подават декларациите по реда на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности (ЗПИЛЗВДДД) пред Инспектората към ВСС, но за членовете на кадровия орган на съдебната власт остана задължението да го правят и пред Сметната палата. Точно това отказа да направи Панов. Въпреки настойчивите опити на тогавашния председател на палатата Цветан Цветков административният ръководител на ВКС да спази нормативната уредба, той не го направи. Заради това в началото на 2018 г. на Панов е била наложена глоба от 1000 лв., която той незабавно е обжалвал. Председателят на ВКС твърди точно обратното. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Само заради това нещо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
този трябва да бъде изхвърлен от съдебната система.Та шефа на Върховния касационен съд ако не изпълнява българското законодателство,къв го търси там на това високо място.Ега ти наглеца.И как ще съди,ако някой подсъдим му се облещи и му каже,че ти не спазваш българското законодателство,мен ще съдиш.
11
13
plabov1080 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 50733 | Одобрение: 6998
Не съди държавата , а Сметната палата...
plabov
13
5
х (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сам доказва, какъв съдия е бил!? Всички пускат декларации, само той не ще. Счита държавата за бащиния! Затова правовата ни система е такава, защото с кретени като този е изпълнена!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама