Лукарски: Радан Кънев ми предложи своя съдружничка за назначение

14.03.2015 / 16:56 9

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че Радан Кънев му е предлагал своя съдружничка в адвокатска кантора за член на Комисията за защита на потребителите, цитиран от "Дарик".

"Това беше неговото предложение за по-сериозен и експертен потенциал", посочи лидерът на СДС и добави: "Но аз прецених, че при положение, че нейният съпруг е зам.-министър на енергетиката, наистина ако беше назначена и тя, щеше да има преяждане с власт и щяхме дадем прекалено много храна на опозицията". Той предположи, че именно този отказ е "прелял чашата на търпението" в някои среди в РБ и му е спечелил доста критики.

По повод предложението на Меглена Кунева за създаване на известни правила, по които да се излъчват кандидатури за определени постове в държавата, той заяви, че тези правила не са съвсем регулирани в РБ. "Проведохме доста назначения и в другите сектори, а не само в икономиката, които не бяха съгласувани. Вчера казах и за зам.-министърът, който беше лично предложен от ген. Атанасов и прокаран зам.-министърът на вътрешните работи. Надявам се да отговорим на критиките и в бъдеще да имаме по-прозрачен метод кой, как и кого предлага", допълни Лукарски.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
Добър (преди 5 години)
Рейтинг: 13347 | Одобрение: 9067
Това се прави масово от всички партии.
8
6
RADI (преди 5 години)
Рейтинг: 2502 | Одобрение: 1522
Браво на Раданчо, трябва да уреди родата.
5
2
memom (преди 5 години)
Рейтинг: 3775 | Одобрение: 235
Лукарски как беше в Сащ с младата ти приятелка. Как изхарчихте 1 милион лева държавни пари за командировка? Хубаво изкарахте ли си ? А следващата почивка къде ще бъде. Чакаш нова командировка с по голям бюджет?
2
1
силветърс (преди 5 години)
Рейтинг: 2678 | Одобрение: -252
всеки гледа да набута свой човек,за да могат да крадат съвместно
6
2
Losh (преди 5 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама