Любомир Дацов: Част от рафтовете вече не са толкова пълни

24.11.2021 / 16:24 1

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Инфлацията като всяко нещо е част от макроикономиката и другите от този род икономики. Но си има специфика и хората в тази сфера имат по-друг профил. Аз съм бюджетар, макроикономист." - каза финанситът Любомир Дацов  по Нова тв.

"Инфлацията е породена от енергоносителите и затруднените доставки, част от рафтовете не са чак толкова пълни вече. Енергоносителите взриваха обстановката. САЩ, Индия, Китай и Япония се обединяват да освободят част от петролните си запаси, така че да предотвратят по-нататъшно покачване на цените.

На част от тези лидери са им паднали позициите и е хубаво преди Коледа да успокоят хората. Големият проблем в бизнеса е свързан с българската регулация и системата отпреди 2 години. Само 7 или 8 процента се формира от газ."
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Sicario (преди 2 години)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
Те на нашите комунисти много не им трябва - хляб и сол стигат. Ще е гадно за такива като мен дето не харесват комунизЪма и социализЪма. Добре е че скоро си заминавам пак. Мъка ми е за вас.
deaf forever

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама