Любопитна статистика: 320 души са били общински съветници във Варна от 1991 година до днес

11.01.2018 / 09:29 2

320 души са положили клетва като общински съветници от първия демократично избран oбщински съвет през 1991 до сега във Варна. Близо 1/4 от тях имат повече от един мандат зад гърба си, показва справка в архивните документи на Общински съвет - Варна, публикувани на сайта на институцията.

Доайени са двама съветници, които със своите шест мандата са рекордьорите в местната законодателна дейност. Те имат над 20-годишен опит в зала „Пленарна“, като един от тях е в състава на сегашния Общински съвет.

Ветерани са и други двама настоящи общински съветници, записали в биографиите си пет мандата. В най-новата история на местния парламент във Варна трима души са полагали четири пъти клетва като съветници, става ясно от архива.

С три мандата в Общинския съвет са 15 души, а два пъти в зала „Пленарна“ са се клели 57 местни депутати. Двама от настоящите общински съветници са били част и от първия демократично избран местен парламент във Варна.

Общо десет мъже са били начело на Общинския съвет през последните 27 години, сочи още статистиката.

Всички налични решения и протоколи на Общинския съвет във Варна от 1991 г. до днес   вече са публикувани на сайта на институцията –varnacouncil.bg , секция Архив.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И още една любопитна статистика, един от общинските съветници с три мандата, само за да бъде избран като такъв е членувал в четири партии, а именно БСП, ДПС, ГЕРБ и СДС. Това е "обичащият" до болка СПАРТАК Янко Станев с когото явно ОБЩИНАТА се гордее.
1
0
Е, добре де (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А'м к"во ра"птят? Тези всичките какво окопаване и уборка на Морската могат да направят... Усмивка
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама