МФ: Хазната още на плюс, но с 1,7 млрд. лв. по-малко от май 2019 г.

30.06.2020 / 20:18 0

Снимка Булфото, архив

Хазната все още е на плюс с 1,5 млрд. лв., но излишъкът е с 1,7 толкова по-малък в сравнение с май м.г. Тогава превишението на приходите над разходите бе 3,2 млрд. лв. Това става ясно от обявените данни на финансовото министерство, предаде 24 часа.

Основната причина за това е забавянето на приходите заради кризата. Експертите на финансовия министър Владислав Горанов подчертават още, че очакват по-високи разходи през втората половина на годината, защото работата по големите инфраструктурни и инвестиционни проекти продължава, а от 1 юли предстои изплащането на индексираните пенсии.

21,3 млрд. лв. ще са приходите в хазната, отчитат от финансите. Сравнено с миналата година, това означава, че в нея ще влязат 1,3 млрд. лв. по-малко. Планираните разходи ще бъдат 19,8 млрд. лв., което е с близо 800 млн. лв. повече от юни м.г.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама