МОСВ: Няма друг изход! Бедствено положение в Бургас

01.12.2020 / 12:06 3

илюстрация: Булфото

Само въвеждане на бедствено положение в Бургас е изхода за бързо стартиране за бързо стартиране на строителство, което ще спаси града и региона от безводие. Това се казва в документ на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), цитиран от „Сага“.

"С цел максимално бързо стартиране на процедурата, предвид краткия срок за строителство и изчерпване на ресурса на "Камчия", единственият възможен изход, който да даде на ВиК-Бургас да се вмести в тези срокове, е въвеждане на бедствено положение", гласи абзац в декемврийския график за ползване на язовирите, изготвян регулярно от МОСВ. Графикът е изготвен вчера.

Както е дизвестно, вода в язовир "Камчия", който захранва питейно града, има само до май 2021 г. Като алтернатива правителството възложи преди месеци на МРРБ да ремонтира язовирите "Порой" и "Ахелой" и изграждане на довеждащи водопроводи до деривация "Китка".

"Нали знаете какво означава бедствено положение? Възлагане на работа на фирми без никаква процедура. 60 милиона без търг, без конкурс, защото е спешно", реагира в социалните мрежи Владислав Панев от "Зелено движение". Панев следи проблема.

От графика става ясно още, че е установено "ежемесечно разминаване" между отчетените водни количества във ВЕЦ "Камчия" и измервателните устройства, монтирани към пречиствателната станция на язовира. Екоминистърът Емил Димитров е назначил комисия, която трябва да провери казуса и да му докладва решение в едномесечен срок, което евентуално може да е монтиране на нови измервателни уреди.

Според графика ВЕЦ-ът трябва да обработва единствено водата, която се отпуска за питейни нужди, като количествата постъпват именно в пречиствателната станция. Според данни на Панев и медийни публикации преди време, ВЕЦ "Камчия" е собственост на Димитър Тадаръков, който е в близки отношения с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

 

Само въвеждане на бедствено положение в Бургас е изхода за бързо стартиране за бързо стартиране на строителство, което ще спаси града и региона от безводие. Това се казва в документ на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), цитиран от „Сага“. "С цел максимално бързо стартиране на процедурата, предвид краткия срок за строителство и изчерпване на ресурса на "Камчия", единственият възможен изход, който да даде на ВиК-Бургас да се вмести в тези срокове, е въвеждане на бедствено положение", гласи абзац в декемврийския график за ползване на язовирите, изготвян регулярно от МОСВ. Графикът е изготвен вчера. Както е дизвестно, вода в язовир "Камчия", който захранва питейно града, има само до май 2021 г. Като алтернатива правителството възложи преди месеци на МРРБ да ремонтира язовирите "Порой" и "Ахелой" и изграждане на довеждащи водопроводи до деривация "Китка". "Нали знаете какво означава бедствено положение? Възлагане на работа на фирми без никаква процедура. 60 милиона без търг, без конкурс, защото е спешно", реагира в социалните мрежи Владислав Панев от "Зелено движение". Панев следи проблема. От графика става ясно още, че е установено "ежемесечно разминаване" между отчетените водни количества във ВЕЦ "Камчия" и измервателните устройства, монтирани към пречиствателната станция на язовира. Екоминистърът Емил Димитров е назначил комисия, която трябва да провери казуса и да му докладва решение в едномесечен срок, което евентуално може да е монтиране на нови измервателни уреди. Според графика ВЕЦ-ът трябва да обработва единствено водата, която се отпуска за питейни нужди, като количествата постъпват именно в пречиствателната станция. Според данни на Панев и медийни публикации преди време, ВЕЦ "Камчия" е собственост на Димитър Тадаръков, който е в близки отношения с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 189520 | Одобрение: 13535
Чудя се снайперисти в тази държава няма ли и защо.....? Иначе "всичкото ловджия" си дупчи задниците по горите....! От 100 метра слонски гъз не могат да ударят....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
Partizanin (преди 2 месеца)
Рейтинг: 40129 | Одобрение: 9629
Тулупите и матряла си имат приказка - За лудия и баницата. И въпросът в случая е - къде ми е парчето от баницата. 20 ЮНИ 2019-та - “Сумата от 500 млн. лева бе предоставена с ПМС №142 през миналия юли (2018 г.) за извършване на аварийни ремонти на 400 опасни язовира.“ :getlost:  Ни пари, ни ремонтиран барем ЕДИН язовир. Все пак половин милиард… си е половин милиард. Кажете едно "Благодаря" на ГЕРБ, ОП и ДПС и пийте по една чаша студена вода (ако има). Но воден режим е малко, на простия ГЕРБерунгелски симпатизант требва и тока да му спрат...... чак тогава може би, повтарям - може би, ще му дойде акъла в главата.
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
1
0
tinky_winky (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1225 | Одобрение: 385
Трябваше ли да се строят толкова хотели по южното черноморие?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама