php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

МВР: От днес може да проверявате онлайн фишове и наказателни постановления

24.06.2020 / 09:44 2

Снимка Булфото

От днес, 24 юни, всеки български гражданин и всеки с издадена в България шофьорска книжка ще може да провери по електронен път дали има невръчено наказателно постановление (НП) или електронен фиш, съобщава МВР, предаде actualno.com.

От полицията напомнят, че досега можеше да се направи проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП.

Как може да се направи проверката - чрез услугата "Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане", ТУК! Въвежда се номер на шофьорска книжка и ЕГН/ЛНЧ. В резултат съответният човек вижда онлайн както евентуални неплатени задължения, така и наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Както и досега при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР. Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.

Важно е да се знае, че за да стане дължима глобата, наложена с даден административно-наказателен документ, трябва той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове. Стъпките тук са две. Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите начини - по банков или чрез КЕШ-терминал. За връчване на наказателни постановления е необходимо шофьорът да посети ЛИЧНО звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Уйо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 37923 | Одобрение: 8013
Това го има от много отдавна. Любителите на неправилните паркирания да знаят, че фишовете от Общинска полиция не излизат там.
1
0
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
това нещо не работи като цялата ни чиновническо милиционерска държава. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik