МВР пусна ексклузивни снимки и видео от варненската печатница за фалшиви долари

05.11.2018 / 15:44 4

Снимки и видео: МВР

МВР разпространи ексклузивни кадри от специализираната операция във Варна, при която бе разбита печатница за фалшиви долари. При операцията на ГД „Борба с организираната престъпност“ и Специализираната прокуратура са задържани трима души, на които са повдигнати обвинения. 

Иззети са отпечатани и в различна степен на завършеност 100-доларови банкноти, общо около 1 350 000 долара, пише Блиц.

Мастилата, използвани за изработването им, имитират магнитно мастило, което прави фалшификатите изключително трудно разпознаваеми.


 
"Организираната престъпна група, занимаваща се с печатане на фалшиви банкноти е действала от март тази година до 2 ноември. Иззехме множество машини за производство. Бяха отпечатани банкноти в долари, като сумата беше над 1 милион.Интересното е, че е използвано магнитно мастило за печатането на парите - така трудно банкнотите могат да бъдат разпознати като фалшиви", съобщи по-рано днес на извънреден брифинг наблюдаващият прокурор Евгения Деянова. 

По време на пресконференцията стана ясно, че е разбита и още една престъпна група - за за трафик на културни ценности. Действията са осъществени съвместно от властите в България и Испания с подкрепата на координационния център на Евроджъст.
 
В хода на действията на територията на двете държави са задържани общо 13 български граждани (четирима в България и деветима в Испания), претърсени са над 20 адреса.От организираната престъпна група са иззети 30 600 предмета – монети, украшения и други, представляващи културно-исторически ценности.


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама