МВнР към шофьорите: Внимавайте при пътувания в Гърция, може да лежите до 10 г. в затвора

28.06.2019 / 19:11 3

Снимка Булфото

Във връзка с промени в Наказателния кодекс на Република Гърция, които влизат в сила от 1 юли 2019 г., обръщаме внимание на българските граждани, планиращи пътуване в страната, че новата уредба предвижда редица изменения относно наказанията за нарушения на правилата за движение по пътищата. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР), пише Блиц.

Разпоредбите, засягащи водачите на МПС, са визирани в чл. 290 А „Опасно шофиране“, в който са определени следните наказания: който шофира в нетрезво състояние или под влияние на наркотични вещества, или шофира по национален или второстепенен път в насрещното платно, в пешеходни зони, на тротоар, или шофира технически неизправен или претоварен автомобил, или участва в гонки и причини риск за човек, се наказва с лишаване от свобода поне една година.Ако в същите случаи бъде предизвикана опасност за чуждо имущество, наказанието е лишаване от свобода за срок до 3 години или глоба, а при причиняване на тежка телесна повреда или щета върху обществени съоръжения, наказанието е лишаване от свобода при строг режим до 10 г.

Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 години. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим. Пълният текст на новия Наказателен кодекс може да бъде намерен на гръцки език в Държавен вестник бр. Α΄ 95 от 11.6.2019 - тук.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
айки (преди 4 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
   да лежат и по 20 години..ако може всички идиоти от БГ да ги приберат там....най- добре...
11
3
горан (преди 4 години)
Рейтинг: 4359 | Одобрение: 1884
браво подкрепям такива закони не като при нас пиян или дрогиран шофьор убива хора и условна присъда, аман от закони ала Марковски които защитатав убийците и крадците а малтретират хората

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама