Магистрала „Хемус“ и бул. „Вл. Варненчик“ били най-предпочитани за автогонки във Варна

29.10.2014 / 20:55 12

Бул. „Владислав Варненчик“ и началото на магистрала „Хемус“ са най-предпочитаните места за любителите на автогонки във Варна. В КАТ най-често получавали сигнали за състезания в участъка между „Варна мол“ и „Двете кули“. На изхода на града шофьорите стартирали от бензиностанцията на „Лукойл“, съобщи инспектор Ясен Жеков от „Пътна полиция“ в морския град, цитиран от Дарик Варна. 

От началото на годината до средата на месец октомври във Варна са регистрирани 556 тежки катастрофи, при които са загинали 33 души, а 701 са били ранени. В сравнение със същия период на миналата година смъртните случаи са намалели с 5. 22 от жертвите са починали в инциденти, причината за които е превишена скорост. 

Полицаите във Варненска област са засичали автомобили, движещи се на извънградски път с над 200 км/ч. Най-често водачите биват санкционирани заради скорост 10-20 км/ч над ограничението.

Над 30 шофьори бяха глобени само за 3 часа в рамките на операцията „24 часа контрол на скоростта“. Сред нарушителите се оказа и кметът на Девня Атанас Кузев, който управляваше джипа си с 26 км/ч над разрешеното. /"ПЕТЕЛ"

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
kaish (преди 5 години)
Рейтинг: 597 | Одобрение: 202
Оставете го момчето, то и без това в главата му само изгорели гуми. Щял да затваря булевард в 10 вечерта. То заради такива като тоя държавата е зле. защото е голям капацитет, как бързо, бързо реши проблема.
Нищо не е сигурно докато запее каишът.
2
0
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
ммм предлага абсурдно решение.....аз предлагам още по-абсурдно........да се построи затворена писта за тези идиоти и проблема е решен......
11
1
kaish (преди 5 години)
Рейтинг: 597 | Одобрение: 202
На господина с "умният" коментар само да му обясня, че тази инфраструктура е правена за нормални шофьори. Никой няма да ти загради централен булевард в 10 часа вечерта за да въртиш гуми на трошката, или пък да ти подсигури пожарна, линейка и патрулка, специално за тебе, да седят да те вардят, докато някой друг се нуждае от тях. Ако пък някой друг реши да мине от там, точно като е твоето време за гонки с вятъра, какво ще седи на аварийни докато ти мине пубертета ли. Тези неща се организират обикновено от големи авто-клубове или федерации на съобразени за целта места. Изисква се разрешение от общината, уведомяват се контролни органи, за линейка и пожарна се плаща, без тях нямаш разрешение. Трябва да се осигурят стюарди, трябва да се осигурят безопасни места за зрителите. Автомобилите се разделят на класове, преминават преглед, за изправност и оборудване за съответната категория. Към пилотите също има изискване за оборудване и екипировка, независимо от това подписват декларация, че са запознати с опасностите и организаторите и контролните органи не носят отговорност. Ходил съм на Лука на "гонките" и под моста съм ходил и малко по нататък имаше по едно време. Винаги съм оставал слабо казано потресен. Това не са гонки, това е сбрищина на семкаджии с 20+ годишни легени масово с газово или дизел с чип. Според мен такива не само трябва да ги глобяват ами да ги затварят, още по-възпитателно ще е, да дежурят на смяна в спешен център и да ходят с бърза помощ да видят нагледно резултата от гонките.
Нищо не е сигурно докато запее каишът.
7
2
kaish (преди 5 години)
Рейтинг: 597 | Одобрение: 202
не ти е добре май
Нищо не е сигурно докато запее каишът.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама