Махат дните без парно от сметките, ще има и обезщетения

16.02.2017 / 11:37 3

Снимка Булфото

Всички абонати останали без парно и топла вода или пък с влошено топлоподаване при голямата авария в източните квартали на София преди седмица няма да плащат дните на студено. Освен това тези, които са били лишени от услугата над 48 часа, ще получат обезщетение за всеки ден на студено след тях. Парите ще се приспадат от сметките, които софиянци ще получат в средата на март, съобщи шефът на "Топлофикация - София" Георги Беловски пред общинските съветници от енергийната комисия на СОС, пише "24 часа".

Не е необходимо клиентите да подават молба за обезщетение. Общият брой на дните на аварията е 8. 29% от всички 17 400 абонатни станции са били с нарушено топлоподаване при аварията. 78% от засегнатите са били без или с нарушено топлоподаване над 48 часа, тоест освен приспадане на дните, ще получат и обезщетение, обясни Беловски.

Общата сума под формата на обезщетения и приспадания, която общинското дружество ще плати на засегнатите клиенти е над 2,36 млн. лв.

Беловски даде пример с клиент, който е бил 5 дни на студено. Дължи за парно и топла вода 182 лв. Във фактурата през март отчетният период се намалява с 5 дни, тоест сметката е за 23 дни. Освен това ще бъде обезщетен за 3 дни с 21,89 лв., които ще бъдат приспаднати от сметката. Така въпросният клиент ще плати 160 лв.

 


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Botanika1961 (преди 7 години)
Рейтинг: 123 | Одобрение: 13
Дано, да си удържат на думата. Все пак да не забравяме, че това е топлофикация...
https://www.facebook.com/tonik.info/

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама