Македонски актьор: Живков ви хранеше 45 години с хляб и сол

17.06.2019 / 11:02 7

Дебатите около това дали Гоце Делчев е българин или македонец не стихват. Външният ни министър Екатерина Захариева поиска македонската делегация да признае, че Делчев е българин и че българската окупационна армия по време на Втората световна война всъщност е освободителна. Това накара актьорът Сашо Тасевски да напише гневен пост във Facebook, съобщават от агенция "Фокус".


"Министър Захариева е загрижена, че в продължение на 75 години лъжем децата си за Гоце, Яне и компания. Тито и Сталин откраднаха Македония от България, за да не съществува Велика България на Балканите.

Та Югославия е била два пъти по-голяма от България по население. Виждате Тито и Сталин през нощта като призраци в Кюстендил си шептят: "Е, другарю, да откраднем Македония от българите".

А бе, Захариева, когато говорим за лъжите, Тодор Живков ви държеше 45 години на хляб и вода, не знаехте какво е дъвка, събличахте ни дънките и ни ги откупувахте, а понякога ви ги давахме без пари. За вашата икономическа фаза, наречена "за две червени", да не говорим. Не ви се присмивам, с бедността човек не се подиграва. Но кой от нас, тогавашните Титолюбни македонци, искаше да бъде българин. Никой.

Бяхме Катар за всички вас, които седяхте в скута на СССР. Можехме да ви купим барабар с четката за зъби. Не сме и предполагали, че най-отчаяните от нас ще се пишат българи. По времето на Тито да кажеш на някой българин, щеше да се обиди. Дори сега, ако ме наричаш така, скъпа Захариева, ще те обидя. *** вашата сила!
Никой не ни е лъгал за Гоце и Яне, особено Тито. За други неща ни лъжеха, най-много след като Тито умря. Започнаха да ни лъжат, откакто на Тито му заболя крака . Но най-много ни лъжеха, откакто останахме сами като Република Македония.

Aуу, вие също започнахте да ни лъжете, дори министър-председателят ни поставихте през 1998 г. чрез тайните ви служби. Той трябваше някак си да ни отмъсти за всички тези десетилетия, когато бяхме на кон, сити, облечени, а вие в калта.

Като говорим за конете ... От този министър-председател, който като троянски кон ни го поставихте, започна вашата по-дълбока намеса в македонските дела. Вашето признание за новата Р. МК. (Република Македония) като първи в света, не беше толкова от огромна любов към нас, колкото беше тактически ход от по-голяма стратегия, която днес е в ход: Да се асимилира и българизира колкото е възможно по-голям дял от от Македония. Вие не сте наши приятели, само актьори, но хайде .... Докато има овце, ще има вълна. Чистa вълна. И мляко за доене бога ми!”, пише Тасевски.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
10
Гунчо (преди 5 години)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
И Тасевски, аз още помня опашките от сърби в ЦУМ, идваха всеки уикенд от Ниш "на пазар". Караха се помежду си кой да купи повече пижами, чаршафи, часовници, елтенджери, дори отверки и фазомери. Толкова до "имането" ви в Югославия. Дънки по магазините ви нямаше, носеха ги гастарбайтери от Западна Европа, където великодушно ви бяха разрешили да слугувате по кръчмите и да миете улици и кенефи. И в тая Югославия, Македония беше на-слабо развитата, най-бедната и най-изостанала република, много по-зле и от Босна. Колко читава е била тази изкуствена Югославия си пролича от войните през 90-те. Пак ти казвам: не се занимавайте с българската история, правете си своя, съвременна история ако можете, не забравяйте, че ако след 30г. все пак сте там, където сме ние, пак вие ще слугувате по кръчмите, вие ще миете улиците и кенефите, вече и в омразната ви България.
17
11
ЕВСТАТИ (преди 5 години)
Рейтинг: 1004 | Одобрение: 259
Ех тасевски, тасевски, ти кой беше че не можем се сети....
27
8
Гунчо (преди 5 години)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
Тъп сръбски гьон, това, че изброените са българи е извън съмнение, най-малкото, ако се прочетат собствените им автобиографии. Че по Титово време сме се продавали за дънки и дъвки е сръбска лъжа: дъвки си имахме, а дънки ни продаваха западногерманци, поляци и чехи по нашите курорти, вие такива хора и по кинопрегледите не сте виждали. Големият ви страх е да не ви вземем тъпата държавица. Не бойте се, не ни трябват нито камънаците ви, нито селяците ви , нито цялата ви изостаналост от нас поне с 30 години. От 1941 до 1944 ви изхранвахме, повече няма да ви се получи

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама