Македонците в Албания бесни срещу приемането на българското малцинство

12.10.2017 / 14:37 7

 Партията Македонски алианс за европейска интеграция /МАЕИ/, като единствена македонска партия, която защитава интересите на македонския народ в Албания, приветства приемането от страна на законодателната комисия в албанския парламент на законопроекта за защита на националните малцинства в Република Албания, но е дълбоко огорчена и протестира заради включването в закона и на българското малцинство след заплахите на България, че ще наложи вето на членството на Албания в Европейския съюз, съобщи агенция МИА, цитирана от БТА. 


"Признаването на "несъществуващото българско малцинство" в областите Преспа, Голо бърдо и Гора, които са населени с македонци, смятаме за сериозно нарушаване на международното право, универсалната декларация за човешките права и свободи, геноцид срещу македонския народ и престъпление против човечеството", се казва в реакция на МАЕИ, която представи пред медиите в албанския град Корча генералният секретар Васил Стерьовски.
В реакцията на МАЕИ се казва, че според историческите факти и преброяванията на населението през годините в Албания нямало българско малцинство. Такова малцинство съществувало само в главите на българските власти в София. Македонците в Албания не са българи, а българи в Албания са единствено работещите в българското посолство в Тирана, твърди МАЕИ.
Очаква се да днес да бъде гласуван законопроектът за защита на националните малцинства в Албания, в който бе включено и българското национално малцинство.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Българче от Преспа (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей, сърбоманите от Скопско ...... ще молете скоро Албанците, да ви признаят и за малцинство у вашата територията дето сте си турили пряпорец со вентилатор. И верно че виснете пред Посолствата на Велика и Стара България, тескелета да чекате... Измет сърбомансака..... 
15
0
Константин Петков (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А защо "македонците" в Албания се самоопределят като българи??
17
1
Мартин Костов (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Шшшшш, макета, укротете се повече. Не стига, че ви направиха държава ами сега и роптаете срещу нас. Сърдете се на Русия и Великобритания. Именно те ви разкъсаха от България и геноцидът е срещу нас, а не както вие си създавате илюзии и то май илюзията ви крепи, не друго.
24
0
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И не случайно макетата скачат, защото постепенно на "македонизъма" му лъсва задника, че е една голяма съветско-югославска + българско предателство, ЛЪЖА
20
0
до плабов1080 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вземи прочети малко историята и после коментирай, че си смешен с незнанието си.
16
1
OOO (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
DUHAITE GO MAKETA......
0
25
plabov1080 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 48043 | Одобрение: 6358
Сега пък в Албания българско малцинство - толкова циганите не могат ли да ги разпознаят от българите?
plabov1080
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама