Мамят възрастните хора по нова схема

14.03.2018 / 18:49 7

Нов номер извадиха ловки мошеници в опита си да преметнат възрастните хора , съобщиха от ОД на МВР – Ямбол, където е постъпила поредна жертва , изгоряла с 2 660 левчета.

70-годишната Надка М. от Ямбол обяснила на криминалистите от родния си град, че на 13 март, към 10.00 часа на централната улица  “Търговска” я заговорил около 55-годишен мъж, който оприличила на неин познат. Той й разказал, че работи в социалните служби и я убедил, че има изменения в закона, съгласно който, ако пенсионер покаже спестяванията си пред социален работник, те ще бъдат описани и ще получи повишение на пенсията с половината от сумата, пише "Монитор". Така въведена в заблуждение, жената и съпругът й допуснали в дома си мнимия служител и му предоставили  500 лева, за да ги опише. Малко по-късно от банков офис леля Надка изтеглила  2160 лева, които дала за съхранение на „познатия  мъж“. с

Междувременно към тях се присъединил още един  „социален работник“, който я уговорил да избере цвете за рождения ден на тяхна колежка. Така въведена в заблуждение, след като излязла от цветарския магазин, възрастната жена установила, че двамата мъже липсват, заедно с парите.  Проверка в дома й установила липсата и на описаните вече 500 лева.

По случая е образувано  досъдебно производство, а от областната дирекция разпространиха поредното напомняне:“ Призоваваме гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят. Някои измами са придружени и с кражби, при директните срещи с потърпевшите на улицата или в домовете им. Основната цел в тези случаи е да се получи достъп до собствеността на потърпевшия и докато той бъде разсейван от едно от лицата, другото извършва кражба на пари и ценни предмети!“.

Криминалистите описват няколко , станали вече класически примера:: ”Мними врачки, които развалят магии”, “Мними служители, които уж ще съдействат за увеличение на доходите ви”, “Мними търговци на стоки и услуги” и др.“.Те призовават  при възникване на каквото и да е съмнение да бъде потърсена  помощ от близки или да се сигнализира на телефон 112.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
до първия (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БАЙ ХОЙ ли си, МАЙ ХОЙ ли си, айде стига си спамил с глупости и бездарни съчинения... Оляхте се с конспирациите, вече никой не ви се връзва
2
0
До БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бай Хой, стига с тази политическа пропаганда, никой не се връзва на подобни глупости вече. А този измислен сайт, от който си пуснал линкове, не вярвам някой въобще да му обръща внимание.
1
1
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
партизанин , точно така ! Ако си ги прочел ще разбереш защо ! За въртеливите движения които прави еднокнижника в рамките на деня само и само да оцелее и да се измъкне !!!!
1
0
партизанин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хора живяли при други условия,Възрастта също оказва влияние.Прост народ?Има и по-прости народи,някои направо примитивни,но там няма толерантност,има наказания и простите и примитивни престъпници, ги знаят добре.Не е сложно ,нали?
1
0
партизанин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БАй ХОЙ,цитираш едни и същи Създания,излезли от един и същи ръкав.
1
0
900 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Прост народ -слаба държава
4
5
БАЙ ХОЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЕ мамят само възрастните ВСИЧКИ НИ мамят !!!!!!:::като партия по ускорен шах   Бойко Борисов спира сделката с ЧЕЗ?! Отваря си няколко фронта - с ТИМ, московските грузинци, ВТБ и с Пашата в тил......НООООО   [url=http://www.bgsniper.com/politics/9421-1]БОСОВЕТЕ ЗАД "ГИНКА" СКОЧИХА на Бойко Борисов. Няма спиране! Гинка Върбакова уведоми официално КЗК, че купува ЧЕЗ[/url]  ...  ИИИИИ    [url=http://www.bgsniper.com/sniper/9422-1]ГЕРБ и ДПС се прегърнаха. Кабинетът "Борисов" даде плажове на близки до Ахмед Доган, Валентин Златев, ВИС и СИК[/url]   / снайпер   бг
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама