Манолова не се дава за неизплатените заплати - внесе писма до лидерите на ПГ

01.12.2017 / 12:08 1

Снимка: Канал3

След като преди два дни се разплака от безсилие пред безразличието на депутатите от социалната комисия, Мая Манолова внесе писма до председателите на всички ПГ без "БСП за България", пише Канал3.бг.

В писмото омбудсманът апелира да политическите лидери да съдействат за ново заседание на социалната комисия, на което да преразгледа решението си да отхвърли предложението й в Кодекса на труда. То даваше възможност на всички онези работници от фалирали фирми, които чакат с месеци неизплатените си заплати да си ги получат, като за целта поправката натоварваше с отговорност Инспекцията по труда към МТСП с проверките на предприятията и подаването на молбите до съда.

Социалната комисия преди два дни, под давлението на министър Бисер Петков, редактира искането й, като гласува отсрочка промяната в закона да се задейства от 1 юли. Това обаче отрязва всеки шанс и завинаги на онези 5000 работници, които си чакат парите от миналия април месец, защото към юли пък ще е изтекъл 12-месечният срок, през който могат да си поискат парите от Фонда за гарантиране на вземанията.

Манолова поясни още, че има подкрепата на депутатите от левицата, затова не е написала писмо само до тяхната група. Тя ще се обърне и към шефа на социалната комисия д-р Хасан Адемов, тъй като няма как в пленарната зала да стане ревизирането на текста. Причината е, че законовата промяна е приета вече на второ четене на заседание на комисията и единственият начин е да се преразгледа на ново заседание на социалната комисия.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
16
plabov1080 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 50776 | Одобрение: 7211
Сигурно и тя има неизплатени заплати
plabov
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама