Манолова разкри какво страшно престъпление се случва всекидневно у нас

19.06.2017 / 16:16 1

В София се проведе заключителна пресконференция за Укрепване на капацитета на омбудсмана на България за независим мониторинг и популяризиране правата на децата.

Проектът има за цел да укрепи двустранните отношения между България и Норвегия за споделяне на знания, опит и добри практики и постигане на общи резултати в областта на защита правата на децата и техния най-добър интерес. Омбудсманът на Р България Мая Манолова заяви, че правата на децата се нарушават ежедневно в нашата държава, пише Блиц.

„Това се дължи на празноти в законодателството. Целта на този проект е да създаде една по-добра публична среда и визия за правата на българските деца. Институциите трябва да са по-близо до децата и да чуват техния глас, за да може да им вдъхват увереност“, каза Манолова и добави:  „Тази съвместна работа гарантира, че ще приложим най – доброто от европейския опит“.  Манолова разказа, че е било голямо предизвикателство да бъде обяснено на деца от различни възрасти какво означава думичката омбудсман, тъй като тази институция е позната на България едва от 11 години до скоро възрастните не са знаели за съществуването й.  На събитието Манолова обяви своите първи детски посланици – Ния, Ема, Ивана и Ивета – деца от различни краища на България и на различна възраст, предаде Новини.бг.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
Н. (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако родителите и обществото си изпълняват задълженията, няма да има нарушанване на правата на децата!
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама