Марая Кери и One Direction ще пеят във Варна, ако общината даде 600 бона

17.03.2015 / 12:36 11

Световната звезда Марая Кери и глобалните тийн-идоли от бой групата One Direction ще пеят през август във Варна, ако общината подкрепи финансово проект за фестивал, наречен Black Sea Rocks 2015. Въпреки името, в него ще има по-скоро поп, отколкото рок музика, но затова пък ще е на световно ниво. Фестивалът на практика ще е част от по-голям международен музикален онлайн формат за певци, който се провежда в САЩ.

Както и в другите надпревари, така и в тази участниците се класират от публиката след изпълнения на живо, като именно Варна ще осигури сцената за това представяне. Освен да чуят кандидатите за слава, организаторите на Black Sea Rocks 2015 обещават на варненци и летовниците истинско концертно преживяване. В програмата на музикалния фестивал се предвижда и участие на Филип Киркоров и дует „Ритон“ като негови гости. 

Тъй като Марая Кери си остава в челото на класациите за най-търсени изпълнители, е подготвен „дубльор“ на нейното звездно присъствие. Това е изключително чаровният и талантлив Бруно Марс, който има огромно количество почитатели и почитателки у нас. 
Дали обаче  Black Sea Rocks 2015 ще се състои изобщо, зависи от готовността на община Варна да се включи финансово в начинанието, което струва милиони. От градската управа се очаква да осигури участие с 600 хил. лв., това стана ясно на заседание на комисията по култура към Общински съвет – Варна. 
Зам.-кметът по юридическите въпроси Пламена Маринова представи идеята пред съветниците и добави, че между общината и организаторите на  Black Sea Rocks 2015 има подписан меморандум за сътрудничество. Оказа се обаче, че той липсва сред документите на съветниците, а също и че кметът не прави официално предложение за отпускане на парите, както е реда. По тази причина и след по искане на съветници от опозицията, въпросът с отпускането на парите беше оставен отворен. Председателят на комисията по култура Даниела Димова също така беше категорична, че въпросът за финансирането на едно събитие с такава сума, определено е от компетенциите на бюджетната комисия и го препрати за разглеждане там.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
силветърс (преди 5 години)
Рейтинг: 2678 | Одобрение: -252
тези пари могат да се вложат в нещо по смислено
7
3
Добър (преди 5 години)
Рейтинг: 13347 | Одобрение: 9067
За толкова пари няма смисъл изобщо да идва.
2
3
Варна (преди 5 години)
Рейтинг: 74532 | Одобрение: 36292
Не е ли по добре да извикат някой български изпълнител. Ще излезе доста по евтино а и интереса няма да е по малък . За какъв чеп ни е точно пък марая кери
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
1
3
Mitko 5 (преди 5 години)
Рейтинг: 1377 | Одобрение: 227
Председателят на комисията по култура Даниела Димова също така беше категорична, че въпросът за финансирането на едно събитие с такава сума, определено е от компетенциите на бюджетната комисия и го препрати за разглеждане там.
Varna 5 ---------------------------
8
2
Blue hills (преди 5 години)
Рейтинг: 28031 | Одобрение: 12526
Не че имам нещо против фестивалите, но общината не може ли да ги даде тези 600 бона за нещо по-смислено???? Цъфнали и вързали сме във Варна като гледам.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама