Марешки: Винаги ставам номер 1! Министър няма да ставам, а министър-председател

27.03.2017 / 15:10 19

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки поиска премиерския пост в държавата.

На пресконференция днес на въпрос от журналист кой министерски пост би го удовлетворил, спечелилият 4.15% от вота Марешки отговори: „Министър-председателският“. „Това, с което се занимавам, рано или късно, става номер едно“, заяви той и показа, че министерски пост би бил под нивото му: „Аз министър няма да ставам“, предаде OFFnews.bg.

Марешки обаче бе категоричен, че има достатъчно подготвени хора за всички министерства и посочи за пример най-вече икономиката, но също енергетиката, здравеопазването, културата, образованието, спорта, МВнР и МВР. Имал и изключително подготвени хора за земеделие и туризъм.

Все пак лидерът на „Воля“ показа, че и без премиерския пост би участвал във властта:

„Имаме ясно изразен фаворит. Негова е отговорността да предложи за първи мандат правителство. Влизаме в преговорите, живот и здраве, ако ни поканят, и показваме нашата програма. Ако има съглашателство по нея, подкрепа на приоритетите, които считаме за основни за България, ние ще участваме в едно такова правителство, за да изпълним това, което сме обещавали.".

 

Марешки поиска реални постове във властта и беше категоричен, че няма да следва модела на Патриотичния фронт - подкрепа срещу принципи: "Или участваме директно и носим отговорност, или сме опозиция", заяви той.

Марешки и подчерта и че не дава подкрепа на никого, а иска равноправно партньорство.

На въпрос с коя партия или коалиция не би управлявал, той посочи "АБВ - Движение 21" и не изключи ДПС.

По повод АБВ и Движение 21 той заяви, че това били "пенсионирани на президентските избори партии", които сега се опитали да възкръснат. Към "пенсионираните" той прибави и СДС, вероятно имайки предвид трите десни формации, които не влизат в 44-ия парламент. Този проект "най-после" приключил и сега, чрез "Воля", имало шанс за истинска демократична партия.

Лидерът на "Воля" заяви още, че е очаквал с 10% повече, но кампанията срещу тях, черният пиар и фалшивите новини отказали хората да гласуват. Той щял да обжалва резултата от изборите, защото имал сигнали, че "поне 20-30 хиляди гласа за нас са били направени невалидни". С тези гласове може да имаме 5-6%, предположи той.

Марешки обяви, че ще се откаже от имунитета си като народен представител, за да отиде в съда с документи и да се довърши "скалъпеното дело" за регистрацията на "Воля". Не съм влязъл в парламента, за да се крия, отсече той.

Въпреки категоричното си искане за "реално участие във властта" лидерът на "Воля" заяви, че не разпределянето на постове, а обединението около цели би могло да осигури стабилно правителство.

"Най-важното е формиране на стабилно правителство, но то не може да бъде направено на принципа "3-5-8" или "две министерства за този, три - за онзи".

Стабилно правителство може да бъде направено само около няколко стратегически цели. Две такива могат да бъдат България да започне най-накрая правилно и в полза на българския народ и държава... Вторият проблем, около решението на който трябва да се обединим, е демографската криза. Правителството и парламентът трябва да направят 10-годишна стратегия за решаването на този проблем", заяви Марешки.

Веселин Марешки с част от екипа си на пресконференцията след избори 2017. Снимка: БГНЕС/Боби Тошев

Идеите на „Воля“ доразви д-р Любомир Иванов от експертния екип на партията. Според него България трябва да стане най-добре управляваната страна в ЕС.

Това можело да стане, като:

- се даде свобода на бизнеса и особено на малките и средни предприятия;

- се намали административната тежест и таксите за административните услуги;

- се освободят микропредприятията от административна регулация в изключителни случаи.

Според него в 10-годишната програма трябва да залегнат мерки, които да доведат до повишаване на раждаемостта, намаляване на младежката имиграция и прилагане на нова имиграционна политика, включително включително „прибиране на българите от бившия Съветски съюз“. Една от мерките за повишаване раждаемостта може да премахването на ограничението държавата да финансира само три опита за асистирана репродукция.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
23
7
Lucky (преди 7 години)
Рейтинг: 10517 | Одобрение: 4237
Вече казах какво не ми харесва в него, няма да се повтарям. Със сигурност изброените качества ги притежават и доста други политици, но какво искаш да кажеш с това, че трябва да си изберем още един такъв ли? Не мерси, нямам нужда от повече такива лица в политиката, и настоящите даже са много. И понеже виждам че само двамата с Анонимна сте му симпатизанти, може би вие ще ни споделите какво му харесвате на Марешки? Сподели твоите виждания, така като го гледаш в очите тоя човек вдъхва ли ти доверие, честен и почтен ли ти се струва, има ли дар слово за да е политик, ще му повериш ли в ръцете бъдещето на децата си?
31
8
Lucky (преди 7 години)
Рейтинг: 10517 | Одобрение: 4237
Анонимна, веднага ще ти кажа - зареждал съм на негова бензиностанция 2-3 пъти и още толкова съм пазарувал в аптеките му, така че не ми е толкова важен колкото си мислиш. Неговата личност най-много отблъсква с неистовата му жажда за власт, простотията, голямото его и безпардонността му, които прозират от километри, само че за да ги видиш тези неща, трябва да умееш да познаваш хората, а не само да повтаряш като зомби "тоя дава евтин бензин, на мен това ми стига". Щом ви харесва, избирайте си го, то ние толкова попари изсърбахме че неговата ли няма да изядем....
14
13
AНОНИМНА (преди 7 години)
Рейтинг: 1119 | Одобрение: 334
Добре де,не го харесвате,не го харесвате,ми защо тогава всички висите на неговите бензиностанции и аптеки-не знам с какво толкова ви дразни тоя Марешки? Ако на някого е навредил-кажете с какво? 
36
12
Lucky (преди 7 години)
Рейтинг: 10517 | Одобрение: 4237
Който е гласувал за тоя грозен и алчен тапир, да му изсъхне ръката
27
4
Варна (преди 7 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Аз мислех че само във Варна има толкоз прост народ да го избира тоя , а явно че и в страната имало свободна ниша за олигофрени избиратели
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама