Марешки поиска нов данък „кренвирш”

16.05.2018 / 15:05 10

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки предлага нов данък върху вредните храни и хазарта. Според неговата идея този налог следва е в размер на 10% и да се налага върху рекламата и спонсорството на тези продукти, съобщава "Флагман".

Парите пък трябвало да влизат във фонд, с който да се прави антиреклама на хазарта и вредните храни.
Марешки предлага данъкът да се налага при получателите на реклама и на спонсорство, т.е. медии, спортни отбори и т.н.

На въпрос на „Флагман” дали компании като „Кока-Кола” ще трябва да плащат налога, лидерът на „Воля” отсече: „Абсолютно! Всички продукти, в които има доказано вредни вещества за здравето на хората. От рекламите от тези продукти, 10% от тях при получателя на рекламата трябва да отиват в този фонд, който пък да може да разяснява, че тези продукти са вредни.”

В момента чрез рекламата на хазарт и вредни храни се представяла само едната гледна точка. Чрез антирекламата с парите на самите фирми щяла да се представи другата гледна точка.

„Сега да не се обидят хората, ама примерно на кренвирши са едни от най-често срещаните реклами”, посочи Веселин Марешки.
Според него, ако идеята му се приеме, държавата щяла да може да каже: „Ама в тези кренвирши няма нищо, недейте да ги ядете!”

Веселин Марешки не подкрепи обаче законопроекта на НФСБ за ограничаване на рекламата и на разпространението на хазартни игри.
Днес той имаше преговори с вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Марешки не одобри и проектопромените в Закона за здравето, които засягат либерализацията на тютюнопушенето.

По другите два законопроекта на НФСБ той изрази подкрепата си.
Единият касае съответно данъчно облагане на апартхотелите, а другият – спиране на злоупотребите с преместваемите обекти по плажовете.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Маринов (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Във Варна освен кремвиршите на фирма,,Деликатес Житница" нищо друго не става.Затова и тукашните тарикати-монополисти бързо ги разкараха от магазинната мрежа,тъй като видяха сериозна конкуренция в тяхно лице.Има ги само в 1-2 големи вериги.Не виждате ли,че във Варна в който и магазин да влезеш има едни и същи боклуци.
0
1
питане (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ма(га)решки що не вземе да си навре един по-дебел кремвирш в задника ???
3
0
кра (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
    тоя що не вземе да си оправи аптеките първо.,че не им е правил ремонт от както са създадени, да се забрани в гаражи да се откриват аптеки, да разкара дъртите си магистри / на по 70-80 години/, които не вършат работа , да си разкара фургона от плажа.....и най- вече  да осигурява работещите в аптеките и бензиностанциите върху целите заплати, да няма ''под масата ''..
5
2
якошиба (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЧУДИ СЕ КО ДА ИЗМИСЛИ ЧЕ ДА СИ ВЪРНЕ РЕЙТИНГА МА НЕ ВЪРВИ  ВЕЧЕ-ВИЖ АКО ПАК НАМАЛИ С 50СТ БЕНЗИНА МОЖЕ ДА ИЗЛЪЖЕ НЯКОЙ ДРУГ ДЕБИЛ МА НАДАЛИ ТЪЙ КАТО ОТ МОСКВА ВЕЧЕ НЕ ДАВАТ КИНТИ В КРИЗА СА И ТЕ
5
2
.. (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей "AZ DA TI KAJA" - ти, да не си от гласоподавателите (мангустите от Максуда) на Веско Магарешки. Научи се да пишеш, бе, малоумнико ! Майка ти дееба, мигрант неграмотен ! Марш в Сирия, талибанин мръсен !
5
3
Кр (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кренвиршите с нищо не са по-лоши от останалите месни и много не-месни продукти в магазините. Разбира се, в името на парите могат да се направят и доста лоши, само че това важи за всичко. Дори сушено месо да се купи, и то в повечето случаи е напълнено не с каквото трябва. Тъй че това е подвикване по стадото, овчиците да се чувстват обгрижени, и леко разтревожени за да могат да се наблеят. Кофеинът в колата е много по-вреден от кренвиршите средно качество.
0
9
AZ DA TI KAZA (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
YAN BIBIJAN E V  TRASTIKOVO ZA RIBA, DON VESO MARESKI E V PARLAMENTA I E LAV NOMER 1. BRAVO NA VOLJA I DON MARESKI.
3
5
Да да ама не. (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нека парите да в НЗОК и/или НОЙ, не да се връщат на рекламодателите.
8
4
.. (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей Марешки, абе що направо не забраните кренвиршите за продажба !! Ние Българите, ядем само филе 'Елена' - пари имаме, и кренвирши не ядем. А ти Марешки, що не вземеш, да ми ядеш УЯ.. да ви еба майчица мръсна на всичките, копеленца крадливи ! И да си разкараш циганския фургон от плажа, не сме длъжни да ти гледаме катуна докато сме на плаж !
14
2
Yann (преди 8 месеца)
Рейтинг: 25095 | Одобрение: 10965
Щом и тоя дебил стана законотворец.... Какво да очакваме още?
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама