Марешки попиля Каракачанов, обяви защо не се притеснява за поискания имунитет и обясни как ще пребори картелите

08.11.2018 / 17:11 12

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки коментира току-що в предаването "Плюс Минус" по "Нова телевизия" искането от прокуратурата на депутатския му имунитет.

"Преди да мина по същество, нека да уточним това - има ли съмнения в някого от България, че срещу партията ни и конкретно мен, няма нито един факт, че аз или някой от Воля е бил замесен в някаква даалвера? Няма данни, няма факти, няма дори клюки за това. Ние сме единствената формация от целия преход, незамесена в бандитски схеми, а сега ни замесиха. Това разследване е започнало анонимно преди много години. Събирани са в рамките на 3 години материали, слушали са ни телефоните, и накрая прокуратурата обявява, че ние не сме извършили никакво престъпление и те нямат никакви доказателства на базата на тези подслушвания и СРС-та. И в един момент, когато ние влизавме в парламента, това нещо се вади от някъде, как някъде имало нещо срещу нас, дори глоба за паркиране. Възобновяват го колкото да се разшуми по медиите. Свикнали сме, че в българския парламент винаги ще има само мишки и като ни направят едно такова недоносче хората ще се прегърбят, ще се уплащат. Опитват се да ни пречупят, защото ние сме единствените незамесени в далаверите и не ни е проблем да осветяваме далаверите на другите. И когато ги осветяваме ставаме неудобни. На кого ли? На тези, които правят далавери, тези, които продават българско гражданство. Да не би някой от Воля да ги прави? Бившият заместник-председател на ВМРО казва, че това е схема на Каракачанов", каза Марешки.

Той припомни, че замесването му в скандал е следствие на думите, че няма да оставят "тези, които са мародерствали българския народ". "Днес пуснах пак декларация, утре пак ще я чета, ще искам оставката пак на Каракачанов. Не може да се казват за него такива неща и той да е вицепремиер, а аз да съм със свален имунитет. Ако управлението се крепеше на мен, щяхме да бъдем в правителството. Това е един интересен въпрос. Какво може да накара Бойко Борисов да направи Марешки, който единственото нещо, което е правил цял живот, е да работи за българския народ и да продава евтино лекарства, а в момента и горива, да не е част от правителството. А тези, които ги виждате през всичките години колко са смешни човечета и паляцовци през живота си, и в един момент им се усмихва щастието и сега управляват. Кажете кое е нормалното в това. Защото тези хора са зависими. Държат ги с такива неща, с далавери, стегнато са ги хванали, и затова са удобни и са вицепремиери. Мен не ме държат с нищо. С тези недоносени работи, които сега ги скалъпват, няма как са ме хванат. Аз съм живял живота си праведно, за да съм спокоен и да мога да гледам хората в очите като се разхождам по улиците. Виждам отношението на хората към мен. Някой си мисли, че като ми вдига обвинение може да ме направи зависим", каза още депутатът. 

"Когато трима министри от ГЕРБ си подадоха оставките коалицията не беше преформатирана. Нашата идея е, че тези двамата (бел.а. визира Красимир Каракачанов и Валери Симеонов) трябва да си подадат оставки, а на тяхно място да се намерят достойни хора. Не стане ли, това ще бъде победа на байганьовщината в политиката, на цинизма, на дебелоочието. Всеки ден ще осветяваме всяка тяхна далавера. Видяхте, че след паспортите излезе далаверата с ремонтите на самолетите. Тези хора трябва да палят свещички българския народ да им прости тези  престъпления, и продажбата на най-ценнното - българщината. Най-лошото е, че БСП и ДПС някакси пазят Каракачанов. А той е е основният вредител в България. Няма нужда от предсрочни избори. Всички анализатори казват, че ситуацията е в паритет и едни предсрочни избори пак ще доведат до същото. Тези ще ги гоним до дупка", коментира още варненецът.

Накрая той призова за подкрепа на своята партия за следващите избори, свързвайки това с цените на горивата и недоволствата на българите. "За съжаление хората протестират по средата на мандата, ако бяха протестирали на 26 март, когато бяха изборите, те нямаше да имат този проблем. Аз им казвам да стискат зъби, ще дойдат следващите изори, и, ако ни подкрепят, в рамките на една година ще се справим заедно с картела и всички ще живеем щастливо в една свободна държава", завърши Марешки.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама