Мария Габриел: Партньорства и международно сътрудничество са шанс за намиране на общи решения

02.02.2024 / 21:57 4

Снимка: Булфото

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в Министерската среща ЕС-АСЕАН и Министерския форум за сътрудничество с Индийско-тихоокеанския регион, които се проведоха в Брюксел. Целта на конференциите е министрите на външните работи на ЕС да обсъдят с партньорите от региона справянето с регионални и глобални предизвикателства, пище БТА.

„ЕС и АСЕАН са стратегически партньори, а сътрудничеството ни е основано на споделени ценности и принципи, сред които основания на правила международен ред. Важен е регулярният диалог за намиране на решения на общите предизвикателства. В същото време трябва да работим заедно, за да насърчим свързаността и създадем повече партньорства в сферата на дигитализацията. За да се справим с предизвикателствата на новата вълна от дълбоко технологични иновации е необходимо по-тясно сътрудничество в сферата на иновациите и подкрепа за талантите", заяви Мария Габриел. 

АСЕАН е асоциация на държавите от Югоизточна Азия, в която членуват 10 страни: Индонезия, Малайзия, Филипини, Сингапур, Тайланд, Бруней, Виетнам, Лаос, Мианмар, Камбоджа. Министерските срещи ЕС-АСЕАН са ключов формат на политическия диалог между двата региона. 

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел участва и в Министерския форум за сътрудничество с Индийско-тихоокеанския регион. "В динамично променящия се свят, България и ЕС отчитат важността на региона, както е заложено в Стратегията на ЕС за сътрудничество в Индийско-тихоокеанския регион", коментира още вицепремиерът. Тя наблегна на свързаността, инвестициите в уменията, науката и иновациите и подкрепата за малките и средни предприятия. "Партньорствата и международното сътрудничество са шанс за намиране на общи решения", заключи Мария Габриел.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 339352 | Одобрение: 54407
Гаргамелката се омъжила за маймунката и щастие, любов, ама след първия месец маймунката я виждат заслабнала, кожа и кости...Какво става я питат ? Ами докато се кача да цалувам и после надолу да иба, после пак нагоре по врата да цалувам.....те така....! Срещат маймунката след 2 месеца, а тя загладила косъма, напълняла.....Кво стана, я питат, да не се разведе.....? Неее, но смених тактиката......сега където цалувам, там иба......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
kjk (преди 2 месеца)
Рейтинг: 36322 | Одобрение: 4107
Гаргамелката ходила на очен лекар.След прегледа и изписали рецепта!В нея пишело да научи азбуката!!!Ухилен:woot::devil:
3
1
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 160599 | Одобрение: 31589
Дълговратият щраус от Хаджидимово си разхожда катеричката насам-натам на държавни разноски. Плямпа празни приказки, без смисъл и си гали егото, колко е умна, велика, красива и незаменима...:wassat:
1
0
kjk (преди 2 месеца)
Рейтинг: 36322 | Одобрение: 4107
По телевизията дават реклама на новия модел пералня с чип за ракета. Слагаш прането и като завърши цикъла ти го изстрелва директно на простори в Украйна!Нинджа

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама