Мария Габриел: Работим за това в България да бъдат създадени още четири дигитални информационни хъба

18.04.2019 / 20:39 9

Снимка Булфото

Работим за това в България да бъдат създадени още четири дигиталниинформационни хъба. Това каза еврокомисарят Мария Габриел по време на граждански диалог на тема образование, който е част от платформата за граждански диалози „Европа в нашия дом".

„Имаме 500 млн. евро, за да създадем дигитален информационен хъб във всяка област на Европа“, заяви Мария Габриел и посочи, че в София вече има изградени два хъба, съобщи новини.бг.

„За мен е много важно, че хъбът е на местно ниво – факторът близост е предопределящ, защото не е едно и също да отидеш на обучение на 30 км и на 300 км. Другият хъб е във Варна. Работим, за да има още четири в България“, каза още тя.

Мария Габриел посочи, че преди 4 месеца за първи път е създадена експертна група на работно равнище, която да мисли за бъдещето на работната заетост в Европа.

„Всички си говорим за цифровизация, но до днес липсваше информация кои ще бъдат първите засегнати сектори, за да можем да ги подготвим“, каза още тя и посочи, че е искала от експертите да работят и мислят нестандартно.

Еврокомисарят заяви, че от януари мрежата от Национални центрове за безопасен интернет е показала, че има нов феномен за насилие в училище – фактът, че дали един ученик е добър или не вече започва да се формира от броя на лайковете, които получава онлайн. Мария Габриел посочи, че се работи и в тази посока.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
3
Цвъсансьорът (преди 5 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
n eXu s, отново си прав. Под крадливото ръководството на другаря Борисов, сега ни "управляват" внуците и внучките на тия за които разказваш. Като почнеш от Борисов, като минеш през Цветанов и като стигнеш до червенушката Лиляна Павлова, все ярки комунисти. Затова толкова квалифицирано се краде в България.
6
3
Цвъсансьорът (преди 5 години)
Рейтинг: 1557 | Одобрение: 847
n eXu s, напълно съм съгласен с теб. Герберастите са изключително квалифицирани за кражби от народа. Нямат умора, когато става въпрос за кражба. 
14
7
gugutka (преди 5 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Тази май е ходила скоро до Шабла.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
15
3
Bg-Аплодисменти (преди 5 години)
Рейтинг: 937 | Одобрение: 537
Повръща ни се.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама