Мария Габриел: Утре предлагаме пътна карта за по-евтин роуминг в Западните Балкани

16.05.2018 / 18:38 3

За роуминга на Западните Балкани сме на финална фаза, каза в предаването „Лице в лице” по bTV българският еврокомисар Мария Габриел.

„Утре ще предложим ясна пътна карта за намаляване на цените на роуминга. Ще стартираме с данните, защото мисля, че това е едно от най-важните неща за всеки един от нас – да може погледне своя имейл, да прочете новините, без да изключва телефона, преминавайки границата в някоя от държавите от Западните Балкани”, отбеляза тя.

„Това, което целим, е още това лято да има намаляване по отделни пакети данни. Голямата цел е следващото лято – през 2019 г., за целия регион на Западните Балкани с всички държави от ЕС това намаляване на цените да бъде много силно усетено”, подчерта Мария Габриел.

Тя беше категорична, че българското правителство не е закъсняло да защити превозвачите. По думите ѝ от месеци много ясно и последователно България отстоява позицията си. Сега се дава по-голяма гласност, но тази твърдост в отстояването на позицията е от една година, уточни тя.

Истината е, че на ниво ЕС решенията се вземат с диалог и ясно отстояване на позицията, но и трябва да намерим компромис, който да позволи да се върви напред, посочи Мария Габриел.


Ако продължим по този начин, заедно с комисаря по транспорта и останалите държави-членки, за да могат те да разберат колко важно е за страна като България това решение, ще се намери удовлетворителен за всички резултат, убедена е тя.

Ще навлезем в етап на финални преговори, когато ЕП, Съветът и ЕК преговарят. В този момент започва битка за всяка дума, за всяка запетайка и за всяко условие. Имаме ясни позиции, за да може по време на преговорите да се търси компромис, допълни Мария Габриел.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
гонзо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
едната габриел, другата мейдел ли ква, коренячки мърши
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
от утре свирки без пари / може и в гъ----за / очаквам обаждания няма занчени за възраста 
2
0
БАЙ ХОЙ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
да не си помислите , че има роднински протекции ! Тя си е кадърна , а това е просто случайно : Преди пет години Мария Габриел, тогава още с моминското си фамилно име Неделчева, се омъжи за французина Франсоа Габриел от вътрешния кръг на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, а днес - член на [url=http://www.europarl.europa.eu/the-president/en/le-cabinet-29]кабинета[/url] на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.:errm:
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама