Мария Габриел за ПП: Разговори може да има

30.05.2023 / 12:54 6

кадър Нова тв

Разговори с ПП като втори мандатоносител за съставяне на правителство може да има. Това потвърди днес Мария Габриел, която е предложеният премиер от страна на ГЕРБ-СДС.

Разговорите с ПП-ДБ не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази и държавата, призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на тези неща, коментира Габриел.

"Разочарованието в обществото е огромно. Недоверието в партньорите ни е огромно. Страхът в администрацията е потресаващ. От тази криза се излиза само с усилие за доверие от страна на всички участници в обществено-политически живот и цел. Ако истинската цел е да стабилизираме държавата и да се погрижим за хората, то всеки да направи крачка назад и да предложим работещо решение, което да носи обединение и стабилност. Мандатоносителят е на ход - да търси и намери подкрепа", каза още Габриел на брифинг във вторник.

Според Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС има "фактическа война между институциите".

"Искам да кажа нещо, което моля да не бъде приемано като ултиматум. Уважаеми колеги, сменете подхода, така няма как да стане. Ако искате, вземете пример от нас - ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси. Не може с 15% от нардоните представители да получиш цялата власт - това не е честно, не е европейско и не е демократично", обърна се Дончев към ПП-ДБ. И за пореден път подчерта, че страната ни се нуждае от работещо правителство, предаде Нова тв.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 87304 | Одобрение: -9156
Гарван, гарвану око не вади! Гняв
Марио Кроненберг
2
0
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48794 | Одобрение: 6124
Тия ибрекчии от снимката ще измият ПП, а от ПП ще измият вожда и така след свещената чаламба разговорите продължават на чисто!!!:devil::woot:
5
2
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
Айде....хаерлия да е новото начало.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
4
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 350440 | Одобрение: 57300
Ами разговаряйте бе, кой ви пречи.....На сладка раздумка край парапета......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
4
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 138033 | Одобрение: 6023
Всички сте толкова окаляни, че с омерзение ви търпим. Поне приемете бюджета и кой откъде е .
Всеки да си получи заслуженото !
3
2
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48794 | Одобрение: 6124
Размразяването почва!!!От козяк са им набили обръчите!!! Сега да видим и парапет майстора като се върне какви реплики му е подала акушерката? Сдружението крадци и шайки, може да стане обидинена крадлива шайка!!! Намусен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама