php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Мария Габриел за европейските средства за коронавируса: 549 млн евро има за България

19.03.2020 / 09:06 2

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Тук не става въпрос за нови пари, а възможност за държавите членки да мобилизират съществуващ ресурс. 122 млн евро има България като авансов ресурс. Комисията казва: Няма да ни връщате тези авансови средства, които са ви предоставени, те отиват към националното съфинансиране, което е 15% от общия пакет от средства, което е добра новина и позволява да се намали натиска върху националния бюджет."

Така обясни европейското финансиране за коронавируса за страната ни Мария Габриел в студиото на "Тази сутрин" по БТВ.

"На разположение са 690 млн и сега. 549 млн евро има България, които още не са разплатени по програми. Тук се дава възможност за гъвкавост на държавите членки между програмите да позволят по-голяма ефикасност. По ОП "Човешки ресурси" може да се ползват средства за медицинския персонал, а по "Регионално развитие" се работи за медицинско оборудване. 

Дадохме възможност на фирма в Германия да разработи ваксина за целия свят. 80 млн успяхме да реализираме за по-малко от седмица. Те имат иновативна идея. Работят с молекула, която стимулира имунната система, очакваме клинични тестове през юни. Ускоряваме събитията. 

Трябва решителни и бързи действия. Веригите на доставка трябва да бъдат в Европа. Мобилизирах фонда за научни изследвания през януари - от над 90 проекта, близо 20 бяха селекционирани. 136 научни организации са мобилизирали всичките си сили в Европа, за да ускорим намирането на ваксина, за да има още по-прецизни тестове. 

Първата реакция е на страх, втората на отговорност. Да се използват нови технологии. В постоянен контакт съм с екипа ми. 

С един италиански институт сме във връзка от първите дни. За момента се справяме. Трябва да сме готови с новите технологии да ограничеваме контакти и работата да върви. 

Все още очакваме пик на вируса, никой не очаква той да изчезне. Държавите членки трябва координирано да работят. Важно е вътре да се осигури свободно движение на стоки и превоз. 

Не е добре да се предприемат лични пътувания, но никой не е забранил свободното движение.  

От тук нататък ще има нужда от специално разрешение. Да си сътрудничим да се доставят тези материали. Сега държавите членки трябва да си помагат не само на собственото си население, а на всички. 

140 млн евро са мобилизирани. Нека малкият и средният бизнес да кандидатстват за финансиране на идеи по отношение на лечение, мониторинг или изпреварващи действия да коронавируса. Имаме нужда от вентилаторни апарати", разясни еврокомисарката.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
12
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210367 | Одобрение: 17822
По-скоро българка е, но мисли с оная работа дето и е заврян акълът....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
2
Шопа (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
ТАЯ НЕ Е БЪЛГАРКА И НЕ Я БОЛИ ЗА НАС!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik