Мария Илиева, ГЕРБ: Бюджетът за догодина е стабилен, българите ще имат по-високи доходи

05.12.2019 / 09:05 6

Кадър: Нова Тв

Дебатите около приемането за бюджета са доста емоционални, но мога да кажа, че 250 лева минимална пенсия е един значителен ръст, защото допреди няколко години беше 160 лева. Да, даваме си сметка, че този ръст все още не е достатъчен, но с малки стъпки вървим напред. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия народният представител от ПП ГЕРБ Мария Илиева.

,,Нямаме различно отношение към възрастните хора, дори смятаме, че те заслужават достойни пенсии, но наистина са необходими доста средства за преизчисляване на пенсиите. Ние следваме нашата програма, а не тази на БСП'', допълни Илиева.

,,Трябва да знаем откъде сме тръгнали, всяка година вървим с добри темпове и получаваме добри оценки отвън. Нашата цел е да вървим напред, да живеем по-добре'', подчерта тя и уточни, че икономическото развитие на страната се забавя заради ''онези 45 години''.

,,Факт е, че много имаме да догонваме, обаче вървим с много добри крачки. Бюджетът е балансиран, дава сигурност и българите ще имат по-високи доходи'', увери в заключение Мария Илиева.

Нейният събеседник в студиото - Дора Янкова от БСП, обясни, че не бива управляващите постоянно да търсят оправдание за тоталитарния режим и заяви, че пенсиите са изключително ниски и това е въпрос на различно политическо разбиране и възгледи.

,,Ако в  Сребърния фонд имаше тези 10 милиарда лева, нямаше да има проблем да бъдат преизчислени пенсиите. Фондът се пълнеше с продажбите и концесиите, само че тези средства са някъде другаде. Не зная къде'', каза Янкова.

Тя предложи също така да бъде създаден Фонд за изравняване на различията между регионите, за да може общините да се почувстват по-значими и по-ефективни, защото според нея ''пет града в България вървят напред, а всички останали вървят назад''.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

3
1
pirat (преди 2 години)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1885
Анусе,ти си майсторът на глупостите,тъпанарино!
3
1
аха (преди 2 години)
Рейтинг: 9410 | Одобрение: 2450
ДО-[url=https://petel.bg/profile/71d1b33729b1551a7d59abcaa4b050d1.html]CollectoRitioner [/url] НЕ ТЕ ПИТАМ ,КАК СЕ КАЗАВАШ.......
5
1
аха (преди 2 години)
Рейтинг: 9410 | Одобрение: 2450
АЗ ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И НАЙ ВЕЧЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ПОЛУЧАВАТ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА И ТОЧКА. ДА ХОДЯТ НА РАБОТА С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ДА МРЪЗНАТ ПО СПИРКИТЕ КАТО НАС, ДА СЕ ВДИГНАТ ЦЕНИТЕ В БАРЧЕТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ДА СИ ПЛАЩАТ РЕАЛНИ ЦЕНИ НАВСЯКЪДЕ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама