Марияна Харб: Жени, мъже и деца загиват заради нечия политика. Това е чудовищно

16.10.2023 / 08:10 2

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Марияна Харб, която от четвърт век близо живее в Рамала на Западния бряг, а мъжът й е палестинец, коментира какво се случва в конфликтната точка.

"За мен лично нощта мина спокойно. Можем да кажем, че има някакви страхове във въздуха. Напрежението е толкова изострено, че протича като електрически ток на невроните на хората и се отразява много негативно на всички. В нашия град ситуацията е относително спокойна. Рано сутрин армията присъства по улиците на града. Ние не сме в ситуация като в Газа, но нашето съпричастие с тях е непресънато. Ние сме непрекъснато на новините, гледаме какво се случва и сме възмутени от това, което виждам", каза тя в сутрешния блок на БТВ.

"Вчера гледах една статистика, в която обявиха, че 47 фамилии, около 500 човека, са вече официално изтрити от гражданските регистри. Ранените са вече над 10 500. Убитите -  там цифрата се мени непрекъснато. Много хора са затиснати под руините и не могат да бъдат намерени. Положението е трагично. Чудовищно. Всички реки от кръв се леят безсмислено. Всички деца, мъже и жени, които загиват заради нечия политика, това е недопустимо в "цивилизования" свят, който мълчи и нищо не прави. Не бива да се допуска това нещо в никоя страна в света. Децата питат защо искат да вземат нашите земи, нашите градове, нали ние сме ги построили? Много е трудно да обясниш нещо на едно малко дете", заяви още Харб.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
skokos (преди 4 месеца)
Рейтинг: 7567 | Одобрение: 1382
Пред всевишния всички сме равни, там няма мъже, жени, деца, политици. Да не говорим за неверници. А зад всяка политика стоят мъже и жени. Едните гласували за тези политици, но всички плащали данъци, които ги финансират.
2
4
ас (преди 4 месеца)
Рейтинг: 145632 | Одобрение: 22997
"деца, мъже и жени, които загиват заради нечия политика, това е недопустимо в "цивилизования"" искам да питам тая патка според няйното изкривено понятие за "шивилизация" допустимо ли мъже жени и деца да бъдат избивани като кучета по религиозни причини???? все пак според религията на "мира" всички неверници трябва да бъдат избити.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама