Марияна Ширванян обясни на ученици във Варна как се става съдия

05.12.2017 / 15:09 5

Днес съдия Марияна Ширванян изнесе пред ученици от 11 клас от Варненска търговска гимназия лекция за качествата, които трябва да притежава човекът под тогата и как според изискванията на Закона за съдебната власт се става съдия. С голям интерес и с много въпроси от страна на учениците за ролята и личността на съдията в един съдебен процес премина срещата на магистрата.

Това е първата от поредицата от лекции, които през настоящата учебна 2017/2018 година ще бъдат изнесени от магистрати от Административен съд – Варна във Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“, с която съдът работи за втора поредна година по Образователна програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

Стартът на програмата тази година бе поставен в Деня на отворените врати – на 21 ноември, с изнасянето на симулативен съдебен процес от единадесетокласници от гимназията и със запознаването им с правните професии, чрез срещи с прокурор, вещо лице, адвокат, юрисконсулти от Митница – Варна  и от дирекция ОДОП при ЦУ на НАП – Варна. Естествено продължение на обогатяване знанията на подрастващите за правните професии, бе днешната увлекателна лекция на съдия Ширванян. Чрез поредица от примери от своята практика, тя успя да предизвика интерес в младите хора към професията „съдия“. Личната среща на подрастващите с магистрата им даде възможност да опознаят човека под тогата. Учениците изразиха своето желание да участват в подготовката и изнасянето на нови симулативни съдебни процеси, като споделиха, през призмата тяхното възприятие, разбирането си за различните правни професии.

Съдиите, които предстои да изнесат лекции до края на тази учебна година във ВТГ „Георги С. Раковски“, са съдия Гергана Стоянова, съдия Янка Ганчева, съдия Даниела Недева и съдия Йова Проданова.

 

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
123 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АНАТЕМА!
0
0
123 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
аххахахах с наглост, още наглост и много наглост! Да си безскрупулен , лесно продажен и да приемаш подкупи! Спавка - винишката мафия и да проверят съдиите дето гледат делата за имотите там. Да видиш какво крадене пада! Да и приседнат всичките пари дето прибирате алчни съдии и да ги дадете болници! а винишката мафия да я тръшне чумата!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
С доста добри практични френски уменияУсмивка и пиене на уиски през работно време в близкия ресторант до съда.Ухилен
3
1
ъ (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
това го знае всяко дете - с връзки, пари и с липса на морал. а и с тефтерчето на краси черничкото.
2
0
Инчхай (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не познавам въпросната г-жа, но какъв точно морал имат нашите съдии?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама