Марковски за банкерката: Едва ли се е влюбила така, че да открадне 1 млн. Може да лежи 6 г. и после да си ги харчи

02.12.2019 / 08:20 4

Когато има такова престъпление, основният въпрос е къде са парите. Фактът на престъплението е доказан, оттук нататък започва издирването на парите, каза в сутрешния блок на Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод случая с банковата служителка от Варна, обвинена в присвояването на 1 млн. лева, съобщава Novini.bg.


Жената твърди, че изпратила крупната сума на свой виртуален приятел, когото никога не била виждала.

Механизмът е скучен като бюрократична операция, но е много важен, защото банката би трябвало много повече да охранява влога. Служителката има право да извършва операции с влога, но е трябвало да информира друга своя колежка, която да направи проверка. Такъв е редът, обаче не са го правили, посочи адвокат Марковски.

Той отбеляза, че не вярва в романтичния елемент в казуса. Едва ли една жена ще се влюби толкова безпаметно, че да открадне 1 млн.  Нещата там са много подозрителни – ако има все пак такова нещо и се докаже, един помагач се наказва наравно с извършителя", заяви адвокат Марин Марковски.

Специалистът по право разкри още, че банкерката може да лежи едва 6 години в затвора, а после да си харчи парите. Адвокатът е дал консултация на една от страните по делото и е наясно с фактите.

"Парите са скрити – следата е скрита и парите са скригти. Парите ги няма. Най-интересният въпрос е, ако се скрият парите, това заслужава ли си. Нека да прогнозираме какво ще се случи с нея.

Тя може да получи 18 години, да се намалят на 12 заради съкратеното производство, т.е. може да излезе до 6 години от сливенския затвор. Жената признава, че е виновна, но това не значи, че трябва да върне парите", изтъкна адвокатът.

Заслужава ли си обаче да лежиш в сливенския затвор за тези пари.Този затвор е построен на едно голо поле - това е една тъжна и мъчителна гледка. Вътре в него има ред, има режим, който определя, че не си гладен и не мръзнеш. Имаш живот, който е свързан с биологичното ти оцеляване, но е мъчително. Атмосферата вътре дори да я погледнеш – хората вътре са хора, които не обичат нито книги, нито телевизия. Те са много осбено по характер.

Правят ли се пари от престъпление. Не си заслужава според криминалистите", завърши Марин Марковски.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
OF (преди 4 години)
Рейтинг: 595 | Одобрение: -155
ФОНДЪТ ЗА ГАРАНТИРАНЕ ВЛОГОВЕТЕ В БАНКИТЕ ЩЕ ИЗПЛАТИ НА ЗАСЕГНАТИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ, А НИЕ ЩЕ СЕ ПИТАМ КАК ТАКА....НИКОЙ НЕ ВИДЯ ЧЕ ТРИ ГОДИНИ МУ СЕ ИЗТОЧВАТ ПАРИТЕ ОТ СМЕТКАТА- ЗА МЕН ТОВА Е НОВА СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ, НО КАКТО И ДА ГО ОВЪРТАМЕ, ТОВА Е КРУПЕН БАНКОВ ОБИР И НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ОСВЕН ПОСОЧЕНАТА ДАМА ИМА И ДРУГИ.
OK
4
1
Tито (преди 4 години)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
На дебеланата ще и гъбяса езика, от лизане на цигански минджи.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама